ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarAdım Adım Aslantepe

Gönderen Konu: Adım Adım Aslantepe  (Okunma sayısı 45515 defa)

Hidayet Erdogan ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ufuk Çalışkan

Ynt: Adım Adım Aslantepe
« Yanıtla #575 : 27.02.10, 17:47 »
Mali kongrede çatı kapağının yapılmamasının söz konusu olmadığını söyledi Adnan Polat.
Ben üstü kapanır bir stat olmasından yanayım er ya da geç.Seyrantepe'nin iklimini bilmiyorum ama maçın salon havasında oynanması çok güzel olur atmosfer olarak.

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #576 : 27.02.10, 18:09 »
Kışın iyi olur ama Yazın çok sıcak olur üstü kapatılırsa..  Çimlerin yeterince güneş ışığı ve hava almasına da engel olur.. 1.000 tonluk bir çatı yahu.. Deprem olursa da kafamıza yıkılır..  :D   

Çevrimdışı Mehmet Acun

« Yanıtla #577 : 27.02.10, 18:27 »
Kışın iyi olur ama Yazın çok sıcak olur üstü kapatılırsa..  Çimlerin yeterince güneş ışığı ve hava almasına da engel olur.. 1.000 tonluk bir çatı yahu.. Deprem olursa da kafamıza yıkılır..  :D   

Bir ara stadın afet durumlarında kullanılır olması için çatının açılır kapanır olacağı gibi bir muabbet vardı yanılmıyorsam...Bir de okadar yükü kaldırabilmesini sağlayacak teknik donanımlar da koyulur heralde yahu :D Bu şekilde yapılacak ilk stad bizimki değil ki...

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #578 : 03.03.10, 02:49 »

Mehmet Abi @

Bilirkişi raporuna göre stadımız olması gerekenden 4 misli daha sağlam.Kaya gibi anlayacağın.zaten daha ilk kazma vurulmadan takip etmeye başlamıştık bu işi.Yani toprağa çakılan yüzlerce metre uzunluğundaki forelerden tut,o temelin demirlerle dantel gibi ilmek ilmek örülmesini gün gün takip ettik.

Şunu belirtmek istiyorum..;

Bizim temele döktüğümüz kadar betonla Londra da Emirates Stadı yapıldı.Ayrıca bizim temele attığımız beton C 35 tipi özel bir karışımdan imal edildi.Marmara Depreminde ölen onbinlerce insanımız -Allah mekanlarını nur-u pak eylesin- C 20 denen betonun altında can verdiler.Arada misli misli dayanıklılık farkı var...AB üyesi ülkelerde her türlü inşaatda bu betonu kullanmak zorunlu hale getirilmiştir.Yani sağlamlığından şüphen olmasın.
« Son Düzenleme: 03.03.10, 02:49 Gönderen: Ozan Aköz »

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #579 : 03.03.10, 09:02 »
Stadın üstü açık olacakmış.

Çevrimdışı Okan Beltek

« Yanıtla #580 : 03.03.10, 10:47 »
Alıntı
‘TOKİ, projeyi değiştirdi’

Adnan Polat, son 2 yılın yoğun çalışma temposu nedeniyle kendisi için “kâbus” gibi geçtiğini belirterek, Türk Telekom Arena Stadı’na çatı yapılmayacağını açıkladı. Çatının gerekli olmadığına dikkat çeken Polat şöyle devam etti:

“TOKİ ihaleyi Eren Talu’dan aldıktan sonra şartnamede bazı değişikler yaptı. Açıkçası UEFA standartlarına göre de üstünün açık olması gerekiyor. Ayrıca masraf bakımından da kulübe ek yük getiriyor. İstanbul hava olarak Hakkari değil ki, 6 ay sert kış geçirsin. Esprisi kalmayan üstü kapalı stadı niye yaptıralım. Başbakanımız ihalenin daha da yumuşatılıp yapılmasına karşı çıktı. Bu noktada kendisinin bize çok büyük yardımları ve destekleri oldu.”

Başkan Polat, 2 saat süren toplantının sonunda bazı oyunculara teklifler olduğunu, ancak kimseyi satmayacaklarını da dile getirdi. Polat’ın, Servet Çetin için yaptığı, “Allah aşkına Servet’e kim 15 milyon euro verir” esprisi ise herkesi güldürdü.

Galatasaray Başkanı yarın da kendisine destek veren “Her şey Galatasaray İçin Platformu”nun gecesine katılacak.

03.03.2010
Kaynak : Milliyet

Uefa standartlarına niye uygun değil acaba ?
Gerçekten uygun mu değil yoksa yaptıramadık bahanemiz bu olsun mu ?
Bari alttan ısıtma sistemi olsa...

Çevrimdışı Serdar Colak

« Yanıtla #581 : 03.03.10, 10:53 »
Ya olmasın ne olacak, sanki tribünlerin üstü açık. Araba değil ki bu, sunroof yapılsın?

Yükse yapmasınlar. Yeter ki seneye bitsin.

Burak Fındık

« Yanıtla #582 : 03.03.10, 11:18 »
Başkan biraz tabiri caizse kıvırmış..Şimdimi öğrenilmiş stadın üstünün kapatılması UEFA kriterlerine uymayacağı?Keşke baştan hiç böle bir işe kalkışmasalardı şimdi bir sürü laf çıkcak yok kapattıramadılarda şöle böle..

Birde kendi oyuncusuyla ilgili bu şekilde şaka yapması hoş değil...

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #583 : 03.03.10, 11:19 »
Stadı bulmuşsunuz çatılısını istemeyin. Sizin üstünüz kapalı futbolcular ıslansın size ne :D

Çevrimdışı Serdar Colak

« Yanıtla #584 : 03.03.10, 11:21 »
Evet Servet'le ilgili şakasını ben de komik bulmadım. "Sabri'nin ortası dağa taşa gidiyor" deyip komik olmaya çalışan insanlara benzemiş malesef.

Burak Fındık

« Yanıtla #585 : 03.03.10, 11:27 »
Stadı bulmuşsunuz çatılısını istemeyin. Sizin üstünüz kapalı futbolcular ıslansın size ne :D

Yok benim için çatı önemli değil alttan ısıtma olsa yeter bence ama insanları biliyorsunuz bunun üzerinden milyon tane şey çıkartıcaklar..

Çevrimdışı Gencay Umac

« Yanıtla #586 : 03.03.10, 11:28 »
Benim kafama takılan ve sizlere sormak istediğim birşey var.
Öncelikle İstanbul'u pek bilmiyorum bu yüzden sorum olacak.

Stadımızın yapıldığı Seyrantepe-Aslantepe konum itibarıyla nasıl biryer.

Rüzgar durumu nasıl olur Ulaşım Kolay sağlanabilirmi ?
Maçlarda stadı doldurmak adına bunlar çok önemli faktörler die düşünüyorum.

Çevrimdışı Metin Sucu

« Yanıtla #587 : 03.03.10, 11:41 »
Ulaşım konusu sıkıntı değil, hiçbir yönüyle Olimpiyat'a benzemeyecek yani. Metronun tamamlanması çok iyi oldu. Başkan'ın Servet için söyledikleri aşırı samimiyetten deyip fazla eleştirmek istemiyorum, çok sağlıklı olmamış. Ayrıca alttan ısıtma konusu kafama takıldı, böyle modern stadın alttan ısıtma sistemi olması gerekirdi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Okan Beltek

« Yanıtla #588 : 03.03.10, 11:48 »
Benim kafama takılan ve sizlere sormak istediğim birşey var.
Öncelikle İstanbul'u pek bilmiyorum bu yüzden sorum olacak.

Stadımızın yapıldığı Seyrantepe-Aslantepe konum itibarıyla nasıl biryer.

Rüzgar durumu nasıl olur Ulaşım Kolay sağlanabilirmi ?
Maçlarda stadı doldurmak adına bunlar çok önemli faktörler die düşünüyorum.

4 tarafıda kapalı olduğu için rüzgar olacağına ihtimal vermiyorum.
Ulaşım evet çok kolay olacak daha stad bitmeden metrosu bitti ve tem otoyolunun hemen dibinde zaten stadyum. O yüzden ulaşım açısından hiçbir sıkıntı çekilmeyecektir.

Çevrimdışı Serdar Colak

« Yanıtla #589 : 03.03.10, 11:59 »
Yanlız tem otoyolunda gişelere çok yakın olması ve maç çıkışı saati tırlar filan trafikte sorun yaratabilir biraz ama mecidiyeköy'dekinden fazla olmaz.

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #590 : 03.03.10, 12:00 »
Almanya´nin son 6 yilda yaptigi statlarin hepsi otobanin kenarinda. Bizimkiside öyle. Sorun olmaz.

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #591 : 03.03.10, 12:23 »
Gişelere çok da yakın değil.Sadece akşam 18:00-20:00 saatleri arasında akıcı bir sıkışma oluyor,özellikle Cuma günleri.

Bence alttan ısıtma gerekmez bizim stadımıza.Seyrantepe konum olarak boğaza hakim bir tepe diyebiliriz,çoğu yerden daha soğuktur ama İstanbul için alttan ısıtma yapmak gereksiz olur.

Bu arada başkanın dedikleri malumun beyanından başka birşey değil.

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #592 : 03.03.10, 12:48 »
Stadın maliyeti Varyap-Uzunlar a geçtiğinden beri tam olmasa da neredeyse yarı yarıya düşürüldü.Şimdi bu haber doğruysa başkan özetle diyor ki..;

''Bu staddan daha çok tırpanlayacaklardı,başbakan sağolsun el attı da sadece çatıyla yırttık.''

Son 4 aylık gelişmelerin parçalarını birleştirince de aklıma bu tezden başkası gelmiyor zaten.

Acaba ota sapa yazı yazan ve yazdığı her yazı kanun maddesi gibi gündem yaratan sevgili Hıncal Uluç neden bu iş ile ilgili tek satır yazmıyor yahu?

Olur da bu isteğim bir şekilde ona ulaşırsa..;

''Hıncal Abi@

Bu işi denetlemekle yükümlü kontrolörleri ve mimarları şantiyeye bile sokmuyorlar,gerisini sen düşün''

desem ve Uluç da bunu araştırıp doğruluğunu teyit ederse yazar mı diye aklımdan geçiyor.

Bıraksın bizim hiçbir zaman madalya kazanamayacağımız Kış Olimpiyatlarını da ülkemiz gerçeğini yazsın.
« Son Düzenleme: 03.03.10, 12:50 Gönderen: Ozan Aköz »

Çevrimdışı Ferdi Dinli

« Yanıtla #593 : 03.03.10, 13:24 »
Polat baskan gozumden dustu. Bunu ta bastan neden soylemediniz? Siz degilmiydiniz kapatmak icin cabalayan? Noldu da birden cati lazim degil dediniz? Yazik. Galatasaray baskani GUCLU olmali, KORKAK degil.

Lobimizin haline bakin, lobi diye birseyimiz kalmadi

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #594 : 03.03.10, 13:33 »
Masraf bakımından kulübe ek getiriyor dediği çatı kışın konser ve fuar tarzı organizasyonlarla kulübe para kazandırabilecek bir objedir.Sonuçta kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.''zaten ekstra masraf gerektiriyor'' demek bu çatının nimetlerini bilen taraftarı kandırmaktır.O zaman neden uluslararası bir şirketle organizyon anlaşması yaptın?

UEFA kriterleri çatıya izin vermiyor demek de ayrı bir konu.Maç günü çatının açık mı kapalı mı olacağına o maçın gözlemcisi ve hakemi karar verir.Biz zaten maç saatinde çatıyı kapatın demiyoruz.Maç öncesi aynı bu sene gibi 2 hafta sürekli kar yağarsa maçtan önce kapatır,zemini korursun.

Daha öncesinde de yeni revize edilen UEFA kriterine göre zeminin 20 cm yükseltilmesine karar verildi.Halbuki alttan 2 sıra daha inilseydi otomatikman kapasite de 54-55000 kişiye çıkarılacaktı.

Ben asıl bombanın açılır-kapanır koltuklar monte edilmeye başlanınca patlayacak diye düşünüyorum.Çünkü o konuda da Toki nin maliyetten kısma çalışmaları var.

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #595 : 03.03.10, 13:58 »
Ulan Toki,  İstanbul'un göbeğinde milyar dolarlık arsayı alıyorsunuz hala ordan burdan kırpmaya çalışıyorsunuz.

1) Çatı Yok
2) Açılır Kapanır koltuklar çok dandik olacak.(Gelen örnekler BJKCola Turka arenadakilerle aynı, gerisini siz düşünün)
3)Kontrolörler stada giremiyor.
4)SkorBoardları proje dışında bıraktılar yönetim yapsın dediler....

Ulan bu kadar masraftan korkuyordunuz madem, Alisamiyen'e 100 tuvalet daha yapsaydınız çıkmazdık stadımızdan.

Çevrimdışı Gencay Umac

« Yanıtla #596 : 03.03.10, 14:07 »
Arkadaşlar, diğer eksikleri çatı hariç giderebiliriz.
Ama Çatının yapılmayışına bende üzüldüm.
Mecidiyeköyün ortasında verdiğimiz araziye bir bakın hala kırpıyorlar herşeyi.

Bu işten karmı edecez zararmı anlamak zor gerçekten.

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #597 : 03.03.10, 14:10 »
Afet merkezi olarak kullanılacaktı stad, peh...

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #598 : 03.03.10, 14:57 »
Ben asıl bombanın açılır-kapanır koltuklar monte edilmeye başlanınca patlayacak diye düşünüyorum.Çünkü o konuda da Toki nin maliyetten kısma çalışmaları var.
Bizim taraftarlar umarım o koltukların üzerinde ayakta durup maç izlemeye kalkmazlar.. Çok dayanıklı olması lazım koltukların..

Çatı beni fazla ilgilendirmiyor açıkçası.. Ama zemin kalitesi, stadın modernliği, koltukların, tuveletlerin konforu ve sağlamlığı, giriş çıkışın kolay olması ve adam gibi bir skorboard çok önemli..

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #599 : 03.03.10, 15:08 »
Burahn Abi sorularının cevabı diğer başlıkta...

ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarAdım Adım Aslantepe