ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#2 Lucas Edward Neill

Gönderen Konu: #2 Lucas Edward Neill  (Okunma sayısı 4393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Izzet Kilic

Ynt: Lucas Neill Galatasaray'da
« Yanıtla #225 : 20.01.10, 22:09 »

Lucas'ın Kewell ile görüntülendiği çoğu fotoğrafında araya birde Cahill girmiş oluyor ya hayırlısı...

Çevrimdışı Serhat Hakan

« Yanıtla #226 : 21.01.10, 17:21 »
Birde hepsi 300 spartalı filminde rol almış gibi duruyorlar

Çevrimiçi Murat Selvi

« Yanıtla #227 : 24.01.10, 23:28 »
Tek kelimeyle aradığımız stoper Servet gibi hiç bir gereksiz harekete kalkışmadı, yapması gerekeni layıkıyla yaptı sanki uzun yıllardır takımımızın bi parçasıymış gibi hatasız oynadı tek kelimeyle muhtesem bir transfer..

Çevrimdışı Ahmet Gülen

« Yanıtla #228 : 24.01.10, 23:30 »
Yahu biz Neil'i kulüp doktoru diye mi transfer ettik? :)

Maçtan sonra Bahri Havadır Neil'e, Kewell'ın ne zaman döneceğini sordu. :D

Ulan birde bu adamı yılın gazetecisi seçtiler. :D

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #229 : 24.01.10, 23:35 »
Lucas Neill transfer edildiğinde çok mutlu olmamıştım açıkçası.. Ama daha ilk maçında sahadaki duruşuyla, attığı paslarla ben iyi futbolcuyum diye bağırdı resmen..

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #230 : 25.01.10, 00:16 »
Lucas Neill transfer edildiğinde çok mutlu olmamıştım açıkçası.. Ama daha ilk maçında sahadaki duruşuyla, attığı paslarla ben iyi futbolcuyum diye bağırdı resmen..

Açıkcası hepimiz öyleydik de adamın Elano'yu nasıl çalıştırdığını gördük. Ligde çok işimize yarayacak. Hele hele kapanan takımlara 6 kişi defanstan top çıkarmaya çalışmayacağız.

Buna çok güldüm yahu  :D :D :D :D :D

Çevrimiçi Ufuk Çalışkan

« Yanıtla #231 : 25.01.10, 00:33 »

Maçtan sonra Jo'ya da Dos Santos'u sordular.Bu kadar embesilin muhabir olduğu başka bir memleket yoktur. :)

Çevrimdışı Guvenc Kaplan

« Yanıtla #232 : 25.01.10, 08:34 »

Eskiden adamda kafa olsa futbolcu mu olurdu derlerdi, simdi muhabirler icin gecerli oldu bu söz...

Çevrimdışı Emre Ekrem Advan

Ynt: #4 Lucas Neill
« Yanıtla #233 : 06.02.10, 09:05 »
Antep maçında düşündüm düşündüm "Bu adam kime benziyor stiliyle"

Denizli maçında Neill kendisi ofsyatı bozarken elini kaldırdı (golden önce, ilk yarıda); bende ampul yandı: Frank De Boer

Stiliyle, rahatlığıyla, top sürüşüyle, kafa topuna çıkmasıyla, topa vururken kendini dik tutmasıyla nerdeyse herşeyiyle çok benziyor Frank De Boer'a. Bir tek Neill çok daha mücadeleci, çok daha yırtıcı. Frank De Boer top onu geçtiği anda vazgeçiyordu koşmaktan.

İnşallah kaderleri benzemez.

Not: İçimde Beşiktaş maçında şahane oynayacak gibi bir his var.  :)

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #234 : 08.02.10, 12:27 »
Frank De Boer'in de bir İnönü'de Beşiktaş maçı vardı Galatasaray'da oynadığı en iyi maçtı bence.

Çevrimdışı Şahin Caferli

« Yanıtla #235 : 08.02.10, 16:27 »
"BÜYÜK BAŞARILAR YAŞAMAK İÇİN BURAYA GELDİM"

Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Lucas Neill, 3 cephede birden mücadele eden Galatasaray'da her yarışta zirveye oyanadıklarını ve bunun için de Galatasaray'a geldiğini söyledi.

Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu belirten Avustralyalı yıldız ülkesi Avustralya'nın 'ONA' televizyonuna yaptığı açıklamada, Galatasaray'a ve Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nden canlı yayınla Avustralya televizyonu ONE'nin sorularını cevaplandıran Lucas Neill konuşmasına Türkçe "Merhaba" diyerek başladı.

Cihan haber ajansının haberine göre; Galatasaray taraftarına övgüler yağdıran Lucas Neill, Türkiye ve Galatasaray'la ilgili ilk izlenimlerinin sorulmas ı üzerine, ''Galatasaray taraftarları beni havaalanında inanılmaz bir coşkuyla karşıladı. Havaalanında yüzlerce taraftar ismime şarkılar söylüyordu. Umarım aynı şeyi bir dahaki sefere Avustralya'da da yaşarım. Coşkulu yüzlerce kişi ismimi haykırıyordu, ilk fotoğrafı çekmeye çalışıyorlardı. Aslında gelmeden önce olumsuz şeyler de duymuştum. Ancak tam tersini gördüm, bana olan ilgi fantastikti.'' dedi.

FRANK RİJKAARD MÜKEMMEL BİRİ

ONE televizyonun spikerinin Galatasaray'a transferiyle ilgili sorusunu, 'şok bir gelişme' olarak yorumlayan Lucas Neill, ''Evet aslında herkes için bir şok oldu. Eski kulubüm Eveton da dahil. Herşey ani gelişti. Böyle bir kulübe geçmek için çok fazla düşünmedim. Galatasaray çok büyük bir kulüp. Taraftarları çok büyük. Teknik direktörümüz mükemmel. Burada olmaktan memnunum.'' diye konuştu.

Takım olarak 3 kulvarda birden mücadele ettiklerini de belirten Lucas Neill, ''Pek çok alanda mücadelemizi sürdürüyoruz. Turkcell Süper Lig'de üst sıralardaki yerimizi korumaya çalışıyoruz ve lider olmak istiyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'nda da iddialıyız, çeyrek finaldeyiz. İlk maçı oynadık 2 - 1 yenildik ama rövanş maçını oynayacağız, turu geçeceğimize inanıyorum. UEFA Avrupa Ligi'nde de zor bir maç bizi bekliyor. İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile 18 Şubat'ta deplasmanda ilk maçımızı oynayacağız. Hem Ziraat Türkiye Kupası'nda hem de UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray hedefleri büyük olan çok büyük bir kulüp ve ben de onun için bu kulüpteyim.'' dedi.

Lucas Neill, İstanbul'daki yaşantısı ve takım taraftarlarının kendisine ilgisiyle ilgili bir soruya cevap verirken de, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, şunları söyledi;
''İstanbul çok güzel bir yer. Galatasaray ve futbolu çok farklı. İnsanlar futbol konusunda çok ateşli. Sokağa çıktığınızda insanlar yolunuzu kesiyor, imza istiyorlar, fotoğraf çekinmek istiyorlar. 12 milyondan fazla Galatasaray taraftarı olduğu söyleniyor. İstanbul'da görmek için çok güzel yerler, manzaralar ve restoranlar var. Futboldan arta kalan zamanlarımda kenti gezmek için çabalıyorum. İstanbul'dan tad almak için elimden geleni yapıyorum. Stadyuma gelen bir kişi aldığı biletten dolayı pişman olmaz çünkü atmosfer inanılmaz.''

TAKIMA UYUM PROBLEMİ YAŞAMADIM

Avustralyalı oyuncu, yeni takımı Galatasaray'da ve Türkiye'de nasıl karşılandığı, uyum problemi yaşayıp yaşamadığı ile ilgili bir soruya ise, kendisini ilk günden itibaren dostça yüzlerin karşıladığını belirterek, şöyle cevap verdi;

''Benim için kolaydı, takımda herhangi bir yabancılık hissetmedim. İnsanlar bana burada pek çok konuda yol gösterdi. Takımda herkes birbirine saygı gösteriyor. Geldiğimde dostça yüzlerle karşılaşmak benim için çok iyiydi. Maalesef küçük bir sakatlık yaşadım ve ardından takımla çalışmalarıma geri döndüğüm için çok rahatım. Sadece bana değil burada her yabancıya kucak açıyorlar ve yardımcı oluyorlar. Ben onun için hiç bir yabancılık çakmadım. Takım içinde büyük bir saygı ve sevgi var.''

Galatasaray'ın nasıl bir kulüp olduğu, tesis yapısı ve farklı branşlarla ilgilenip ilgilenilmediği ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Lucas Neill, yapımı devam eden Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı'ndan da övgüyle bahsetti.

Galatasaray'ın çok farklı ve fantastik bir kulüp olduğunu da belirten Lucas Neill, ''Gerçekten Galatasaray fantastik bir kulüp. Sadece futbol değil, basketbol da dahil olmak üzere pek çok spor alanında faaliyet gösteriyor. İçeride ve dışarıda sürekli destekleniyorlar. 55 bin kişilik yeni bir stadımız inşa ediliyor. Bunun dışında 30 bin kişilik bir statta oynuyoruz. Binlerce kişilik ateşli taraftar önünde oynamak çok güzel ve İstanbul'un güzelliği de buna ek.'' diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN HABER AJANSI

Çevrimiçi Murat Selvi

« Yanıtla #236 : 08.02.10, 16:44 »
Aslanım benim be, sen derbiyi bekle Lucas gör seyirciyi, cehennemi.. Sahadaki duruşun yeter!! 

Çevrimdışı Oguzhan Basyigit

« Yanıtla #237 : 08.02.10, 16:59 »
Makakula'yı tefe koydu resmen yahu koptum :) Ariza öyle adam ki bir  fıskeyle kimlere yerlere attığını gördük..Neil paket yaptı yemin ediyorum

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #238 : 08.02.10, 17:04 »
Bu arada konuda numarası 4 olarak kalmış 12 olarak değiştirelim isterseniz.

Çevrimdışı Cihan Yerlikaya

« Yanıtla #239 : 08.02.10, 19:20 »
Frank De Boer'in de bir İnönü'de Beşiktaş maçı vardı Galatasaray'da oynadığı en iyi maçtı bence.

Fırıncı küreği :)

Çevrimiçi Turan Solak

• Blog
Ynt: #12 Lucas Neill
« Yanıtla #240 : 14.03.10, 20:43 »
Müthiş bir oyuncu. Hem takıma dinanizm getirdi hem de ateşledi. Stopere koy oynuyor beke koy oynuyor, inanılmaz. Top kontrolü, alan kontrolü, pas isabeti ve oyun görüşü çok üst düzeyde. En isabetli transferlerden biri.

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #241 : 14.03.10, 20:45 »
Lider dedigin böyle olur.

Çevrimdışı Selçuk Kılınç

« Yanıtla #242 : 14.03.10, 20:48 »
Sene sonu sözleşme uzatılması filanda gündemdeymiş diye haberler çıkmıştı. Zaten 1.5 senede bitmesin bu birliktelik.

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #243 : 14.03.10, 22:01 »
40 yaşına kadar oynasın..  :D

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #244 : 14.03.10, 22:04 »
Orta saha oynasin yahu sezon sonuna kadar. En azindan pas yapar , calim atar, top kapar.

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #245 : 14.03.10, 22:28 »
Müthiş bir oyuncu. Hem takıma dinanizm getirdi hem de ateşledi. Stopere koy oynuyor beke koy oynuyor, inanılmaz. Top kontrolü, alan kontrolü, pas isabeti ve oyun görüşü çok üst düzeyde. En isabetli transferlerden biri.

Ligin abartmıyorum en iyi defansı. Bu kadar üst düzey adam hiç görmemiştim. Yani abartmıyorum bir Chealse falan neden bu adamı almamış şaşıyorum. Bundan daha iyi defans adamı imkansız Türkiye'de. Sanki adamın kuş bakışı kamerası var. Yerini kaybetmiyor, atacağı adamı çok iyi biliyor. İşte bir tane daha böyle adam orta sahada olsa. Olayın boyutu inanılmaz değişir. Biraz kalın ama defans dediğin öyle olur.

Çevrimiçi Ufuk Çalışkan

« Yanıtla #246 : 15.03.10, 00:07 »
Alıntı
Ligin abartmıyorum en iyi defansı. Bu kadar üst düzey adam hiç görmemiştim. Yani abartmıyorum bir Chealse falan neden bu adamı almamış şaşıyorum.
İngiltere'de bu tipte tonla adam var bam güm ileri vuran stoperlere alıştığımızdan Neill kral gibi geliyor iki lig arasındaki fark bu işte. :)
Neill'ın ligdeki en iyi defans oyuncusu olduğuna şüphe yok.Elano'nun yerinde oynasa sırıtmaz bana kalırsa
İki golde de Keita'yı kaçıran pasları attı.

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #247 : 15.03.10, 00:36 »
Alıntı
Ligin abartmıyorum en iyi defansı. Bu kadar üst düzey adam hiç görmemiştim. Yani abartmıyorum bir Chealse falan neden bu adamı almamış şaşıyorum.
İngiltere'de bu tipte tonla adam var bam güm ileri vuran stoperlere alıştığımızdan Neill kral gibi geliyor iki lig arasındaki fark bu işte. :)
Neill'ın ligdeki en iyi defans oyuncusu olduğuna şüphe yok.Elano'nun yerinde oynasa sırıtmaz bana kalırsa
İki golde de Keita'yı kaçıran pasları attı.
Alakası yok.

İngilterede C.Samba bile uzun pas atıyor ama, rakip defans ileri çıktığı için başarılı görünüyor. Neill gibi kapalı defanslara bu şekilde pas yapan defans yok denecek kadar az.  Eğer stoper konusunda fark yaratacak lig arıyorsanız Fransa ve İtalya tek adres olacaktır. İngiltere stoperler için "kazmalık"tan başka bir şey değil.

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #248 : 15.03.10, 01:21 »
Orta sahası bu kadar kazma olan takım İngiltere'de yoktur. Neil topu ayağına aldığında, önce Elano'ya bakıyor. Sonra orta saha oyuncularına bakıyor. Sonra onların topu kaçırabilme olasılığını düşünüyor. Sonra topu öyle bir şiddette atıyor ki bizim orta saha oyuncuları topu alıp rakip kaleye yüzünü dönene kadar genelde adam gelemiyor. İşte bu yüzden inanılmaz bir adam. Kaldıki bana 10 tane bu kadar istikrarı olan oyuncu sayamazsınız. Aile yaşantısı ve ahlaki değerli de bir o kadar üst düzeyde. Terry bile kaptanlığı bıraktı. Yani yakışıklılıksa alayına da 100 basar herhalde. Bütün dualarım onunla beraber dünya kupasında olacak. Ben Avustralya'yı tutuyorum sırf bu adam(lar) yüzünden.

« Yanıtla #249 : 15.03.10, 02:38 »
West Ham gibi bir takımda kaç yıl kaptanlık yaptı bu adam. Gelmeden önce Premier Lig'ten 10 yabancı say deseler herkes onun ismini muhakkak zikrederdi.
Ne beklediysem o çıktı.
Bu forma altında Cahill ve Emerton'u da görmek ister gönül..

ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#2 Lucas Edward Neill