ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarAslantepe de Kurtlar Sofrası

Gönderen Konu: Aslantepe de Kurtlar Sofrası  (Okunma sayısı 3047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ozan Aköz

Aslantepe de Kurtlar Sofrası
« : 03.03.10, 15:05 »
Artık olayın nostaljik ve duygusal bağlamına girmeden,kronolojik bir index yapmadan açık ve net olarak bazı konuları bilmek,aktarmak,tatışmaya açmak gerekiyor.Aslında bu hususlar basında yer almasa da Galatasaray ın ciddi olarak masaya yatırıldığı her platformda,her zaman gündeme gelmiştir.Ama yazık ki;bu konuya şimdiye dek ne yaptıysak dikkat çekemedik.Biz Galatasaray taraftarı olarak bu konuda çok pasif kaldık.Bakalım bu pasif dönemimizde gözden neleri kaçırmışız..?

Bu projenin bir alfabesi olsa herhalde ilk harfi Mecidiyeköy den gelecek gelirin ne olacağı olurdu.Biz ısrarla orada yeni bir stad yapmak istememize rağmen,bunun için gerekli kaynağı yaratamamak,buna mukabil olarak da Şişli Blediye Başkanı Mustafa Sarıgül ün Seyrantepe arazisi ile ilgili ısrarı sonucunda mecidiyeköy den taşınmak durumunda kaldık.

Buna göre Toki Başkanlığı,GSGM ye 52.000 kişilik çok amaçlı,üstü açılır kapanır bir stad yapacak ve bu stadın irtifa hakkı Galatasaray a bedelsiz kiralanacaktı.bedelsiz derken bizim ödediğimiz bedel aslında çok ağırdı.Mecidiyeköy deki arazinin önümüzdeki 10 yılda Toki ve yüklenici firmalara getireceği toplam kar payı tam olarak 1,5 milyar dolardır.

İşte biz bundan vazgeçerek aşağı yukarı 180 milyon euro maliyeti olan bir stada evet dedik.tabi sadece stad değil.Bize orada stadın alanı dahil,toplamda 384 dönüm lik bir alanı tahsis edeceklerdi.Biz ise oraya gene Toki liderliğinde bir kapalı spor salonu yapacaktık.Ayrıca stadın etrafı otopark olacaktı.Yürüyüş yolları,ek araç intikal yolları,panayır mesare alanı gibi daha birçok proje vardı.Gene avanda belirtilen ve taraftarı da çok heyecanlandıran Aslanlı Yol projesi de vardı.Hatta hastane bile yapılacak,Şişli Etfal oraya taşınacaktı.

İlk ihaleye sayılı zaman kala öncelikle 384 dönümlük bu alanı 120 dönüme indirgediler.Böylece o koskoca araziden bize kala kala sadece stadı kondurabileceğimiz bir düzlük bıraktılar.Şimdi ise tanıtımda gösterilen o gezi yollarının ne olacağını varın siz düşünün.GsDenizClub da lansmanı yapılan o video tamamen hayal ürünüdür.Kiosklar,dinlence alanlarının hepsi yalan oldu.

Ardından sıra geldi otoparklara.İlk etapta stadın etrafına yapılacak denmişti.Sonrasında ise ''Vay zemin çürük çıktı,vay alanı boşuna işgal etmeyelim,vay 120 dönüm bu işe yetmedi'' diyip otoparkları stadın altına indirdiler.Şimdi anlıyorsunuzdur Talu döneminde temelin neden bu kadar uzun sürdüğünü.Zemine dökülen 80.000 m3 beton bir yana dursun,adam 3 otopark katını çıktıktan sonra kaba inşaata ancak başlayabildi.Onu da yar etmediler.

Ardından çatı tartışmaları başladı.Eren Talu gerekli malzemenin ülkemize ihracında sorun oluşacağını öne sürerek tasarımı Almanya patentli SBP firmasına çizdirdi.Ancak Toki buna da itiraz ederek işi Çin li bir firmaya verdi.Kuş Kafesi ni yapan firmaya...

Buraya kadar Eren talu dönemiydi...Braya kadar çünkü;daha fazla tırpanlamaya karşı çıkan Talu projeden kriz bahane edilerek uzaklaştırıldı.

Sonrasında Varyap-Uzunlar devri başladı.Hiç yorum katmadan bu dönemde olanları da aktarayım.Yorumu siz yapın..

Aslantepe yi Aslantepe yapan en önemli unsur olan çatının dinamik panelleri projeden çıkartıldı.İlk önce Galatasaray-Konsorsiyum ve Toki ileri bir tarihte yapılacak diye açıklama yaptılar.İşte tam o sırada biz bu çatı işi yatmıştır diye diğer başlıkta yazmıştık.Bize Talu nun geciktirmesinden dolayı çatıyı yapamıyoruz,yetiştiremiyoruz yalanını uydurdular.Halbuki çatının 2 ayda üretilebileceğini bilen bizler için teslim tarihi düşünülen Eylül den bizim oraya geçeceğimiz Şubat a kadar 5,5 aylık süre olduğunu ve bu sürede o çatının monte edilebileceğini kestirmek zor değildi.Ama biz aptalız ya..!hemen yedik...

Daha 4 ay önce çatıdan vazgeçeceğiz dene Işın Çelebi de sonradan kıvırmış ve ''Vazgeçmedik,daha sonra yapacağız'' demişti.Halbuki kuyruklu yalandı bunlar.

Ardından çatıyı Şükrü Saracoğlu nun çatısını yapan Temsan a verdiler.Önce SBP den vazgeçildi,biz hadi Kuş Yuvasını yapan Çinliler de iyidir diye teselli ararken...şimdi de Fenerbahçe nin çatısını derme çatma kontrplak tan yapan bir Temsan çıktı karşımıza.

Halbuki avanda geçen tarif ve fotoğraflara göre çatı şeffaf olacak,güneş ışığını kıracak ama çimlere zarar vermeyecek deniliyordu.Hatta kendi güneş pilleri ile kendi enerjisini kendisi yaratacak,hatta stadın çevresine de elektrik servis edebilecekti.Şimdi bırakın bu kendi enerjisini kendisi üreten çatı bir yana dursun,şeffalığı eksik kalsın...demir yığınının altında oturacağız.

Üstelik daha geçen gün kongrede çatıyı yapacaklarını söyleyen Adnan Polat bugün vazgeçtiklerini söylüyor,hiç de sıkılmadan.

Başka bir konu Vip tribünü ile alakalı.Parası olduğu için Çok Önemli İnsan sınıfına girecek olan bu vatandaşlara LCD entegreli koltuklar verilecekti.Aynı Allianze Arena da bulunan koltuklar gibi...Şimdi öncelikle o LCD ler projeden çıkartıldı.Ardından stadımızda bulunan 5200 vip koltuğunun sadece yarısnı karşılarız diyen bir Toki var huzurlarımızda.Üstelik Toki nin takmayı planladığı bu koltukları 3 yaşındaki çocuğa oyuncak diye verseniz,emin olur ufaklık ağlar.

Ayrıca stadın Cendere tarafındaki (Vadi kısmı) kısmında seyirciye ait olan 2 girişten birisi iptal edildi.Kalan diğeri de itfaiye girişi olarak değiştirildi ve o da projeden tırpanlandı.Yazıklar olsun alayınıza..!

Stadın çimlerinin imalatı için bugün Şükrü Saracoğlu nun teknoloji harikası ama hilkat garibesi çimlerinin üstlenicisi Sporçim devreye sokuldu ve ihale yapılmadan o şirkete devredildi.Bugün Fenerbahçe li futbolcular bile o zemine isyan ediyorken...

Gene UEFA nın Euro 2016 için belirlediği kriterlere uygunluk açısından,zemine 3 sıra daha eklenmesi gerekiyordu.Bu sayede kapasite birden 56.000 e çıkacaktı ama TOKİ fazla maliyetli olur diye zemini yükseltmekte buldu çareyi.

Ayrıca stadın iç yapı malzemeleri Talu tarafından gene Almanya meşeili Knauff firmasına verilmişti.İnşaatla uğraşanlar o firmanın ürünlerinin kalitesini iyi bilirler.Ancak Toki ondan da cayarak,yan çizerek bu firma ile olan sözleşmeyi de karşılıklı feshetti.ne idüğü belirsiz yerli firma ile anlaşılmak üzere.

Daha yazacağım ama yeter artık..sıkıldım,yoruldum...

Bize çatıya gerek yok diyenler bir kez daha düşünsünler.Benim gibi Kasım soğuğunda Trabzon dan İstanbul a camları kırılmış otobüs ile gelen taraftara kar kış sorun olmaz.Biz olayın hırsızlık ve yalancılık kısmındayız.O hereketli panellerin ne kadar önemli olduğunu stad açılınca herkes anlayacak.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

Ynt: Aslantepe de Kurtlar Sofrası
« Yanıtla #1 : 03.03.10, 15:15 »
Bu projenin bu hale gelmesinin tek sebebi Özhan Canaydın'ın kendi isminin bu stadla beraber anılmasını sağlamaktı. Mustafa Sarıgül ilk olarka bu projeyi Canaydın'a açıklamış ama namıdeğer büyük başkan bunu kabul etmemişti Galatasaray'ın cebindeb 5 kuruş çıkmayacaktı. O ASY arazisinden gelecek lan 1,5 Milyar USD ile herşey yapılacaktı. Özhan Canaydın o projeyi kabul etmedi sonra ki stad olayları zaten facia. Arayışlara girdi baktı beceremeyecek yine Sarıgül'ün projesine kaldı en mantıklı olanı oydu çünkü o projeden Galatasaray araziye binalar, salon, hastane vs. yapacaktı yani toplamda 4 Milyar USD gelir elde edecekti. Tabi rakip takımlar Özhan Canaydın'ın aklının gidip gelmesini bekleyecek değil ya çaktılar işi hemen el attılar. Şimdi sonuç ortada kişisel egoların iş bilmezliğin bir parçası olarak Aslantepe kaldı elimizde Adnan Polat'a Özhan Canaydın'ın en büyük kazığıdır Aslantepe... Şimdi ne alırsak ona razı olacağız mecburen maksat Özhan Canaydın'ın Galatasaray Lisesi'nin ismi kötülenmesin. Gerisi önemli değil.

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #2 : 03.03.10, 15:18 »
Muhtemelen resmi site bu haberi yalanlayacaktır.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #3 : 03.03.10, 15:18 »

Burak Fındık

« Yanıtla #4 : 03.03.10, 15:19 »
Valla abi şunları okuyunca birde daha var dedin staddan soğudum resmen bukadar taviz verilmezki bukadar taviz vericeğine yaptırma daha iyi....

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #5 : 03.03.10, 15:20 »
Alıntı
Başkan Adnan Polat'tan Açıklama

Bugün Milliyet Gazetesi’nde “Polat’tan liseye ders” başlığı ile yer alan haberde maalesef bana ait olduğu iddia edilen bazı ifadeler yer almaktadır.

Öncelikle, hepsi iyi bir Galatasaraylı, hepsi iyi bir dost, hepsi sarı-kırmızı renklere aşık insanların, aynı çatı altında buluşup sohbet ettiği bir ortamda haberde ileri sürülen ifadelerin hiçbirinin kullanılmadığının kamuoyunun bilmesini istiyorum. Tarafımdan söz konusu toplantıda Türk Telekom Arena’nın üstünün kapatılmayacağı doğrultusunda bir söylemim olmadığı gibi, futbolcumuz Servet Çetin’le ilişkin ifadem ise çarpıtılmıştır

Gerçekleri yansıtmayan bu haber vesilesiyle bir duygu ve düşüncemi bütün Galatasaraylılar’la bir kez daha paylaşmak istiyorum: Galatasaray’ı, her birimiyle aynı değerde kucaklama ve birbirinden ayrılmaz parçalarıyla bir bütün olarak değerlendirme anlayışımız dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Bu anlayışımız yarın da devam edecektir. Hem Galatasaray etiği ve duruşu hem de kişisel bakış açım bunu gerektirir. Aslında alınacak tek ders de budur.

Sözlerimi Galatasaraylılar’ı provoke etmek amacıyla, bu duyguların dışında anlam yüklemeye çalışarak kullanmaya kimsenin gücü yetmez.

Bu çerçevede konuşmalarımın çarpıtılarak yayınlanmasını sadece bir bilgi eksikliği ve yanlış istihbarat kavramlarıyla değerlendirmek istiyorum.

Adnan Polat
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #6 : 03.03.10, 15:22 »
Kongre öncesi büyük bir hata oldu bu açıklama.

İşte Fatih Gökşen cevabı vermiş hemen...

Adnan Polat a...

''Kongrede bütün Galatasaraylılara 'üstü kapanacak' dedi. Bugün gazetelere 'Burası Hakkari mi' diye beyanat veriyor. Galatasaraylılarla dalga mı geçiyor''

Işın Çelebi ye...

''Halen yönetici olan eski bakan Işın Çelebi de stadın üstünün kapanacağını söylemişti. Şimdi fikir değiştiriliyor. Kapatılacak mı kapatılmayacak mı? Biz Galatasaray başkanının hangi sözüne inanacağız. Kürsüde söylediklerine mi, yoksa gazetelerdeki demeçlerine mi''

Burak Fındık

« Yanıtla #7 : 03.03.10, 15:24 »
Çok doğru çok büyük bir hata oldu zaten açık kollayan insanlara büyük malzeme çıkmış oldu..Başkanın bir basun toplantısı düzenleyip çıkıp yalanlaması bazı şeyleri açıklaması lazım..Durum böle böle bu stad kesinlikle şöle şöle olucaktır gibilerinden..

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #8 : 03.03.10, 15:27 »
Yalanlamadan ziyade ne olacaksa söylemeli artık.Zaman aleyhine işliyor.

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #9 : 03.03.10, 15:28 »
Seçimden sonra söyler artık çatının yapılmayacağını. Yazık yemin ediyorum, yazık...

Burak Fındık

« Yanıtla #10 : 03.03.10, 15:30 »

Aynen abi senin gibi demek istedim..Benim anlamadığım Adnan Polat gibi tecrübeli bir başkanın nasıl böle bir hataya düştüğü..Şimdi herkes diyor stad işini halleti falan tamam halleti helal olsun orasına lafımız yok ama nasıl halletti..Çatıdan önce mesela skorbord olayı,VİP koltukları olayı,3-5 kuruş daha fazla maliyet olucak diye 3 sıra eklenmeyip zemin yükseltilmesi olayı saçmalık yani bunlara nasıl izin verildi?Bukadar mahkum olunmamalıydı...

Çevrimdışı Gencay Umac

« Yanıtla #11 : 03.03.10, 15:31 »
Harbiden Staddan soğudum bu yazıyı okuyunca hiç iyi olmadı  :I
« Son Düzenleme: 03.03.10, 15:32 Gönderen: Gencay Umac »

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #12 : 03.03.10, 15:34 »

Aynen abi senin gibi demek istedim..Benim anlamadığım Adnan Polat gibi tecrübeli bir başkanın nasıl böle bir hataya düştüğü..Şimdi herkes diyor stad işini halleti falan tamam halleti helal olsun orasına lafımız yok ama nasıl halletti..Çatıdan önce mesela skorbord olayı,VİP koltukları olayı,3-5 kuruş daha fazla maliyet olucak diye 3 sıra eklenmeyip zemin yükseltilmesi olayı saçmalık yani bunlara nasıl izin verildi?Bukadar mahkum olunmamalıydı...
Sen binlerce kombine ve loca satıyorsun üstüne üstlük dünyanın önde gelen stad işletmecilerinden birisi ile sözleşme imzalıyorsun ve tüm bunları yaparken stadın üstü açılıp kapanabilirliğinden faydalanıyorsun. Daha sonra ortaya çıkıp stadın üstü açık kalacak demek çok büyük oy kaybettirir. Akıllı olmasa Polat çoktan açıklamıştı neyin ne olduğunu.

Burak Fındık

« Yanıtla #13 : 03.03.10, 15:35 »
Hayır millete tanıtımı yaptırırken geçen sene aslanlı yol falan filan vardı tanıtımlarda mükemmel gösteriyorsun stadı gerçekte hayal kırıklığı...Bu iş bir pazarlama işidir sen müşterine diyorsunki bizim sana satıcağımız üründe bu var şu var o var bu var satıyorsun sonra müşteri gelip bir bakıcak ortada pekte bişey yok..Onca koltuk satıldı mesela LCD ekran dendi adamlar belki buna güvenip aldı e sen şimdi onlara Ozan abinin dediği gibi 3-5 yaşındaki çocuğa oyuncak diye versen küfür ediceği koltuğu verirsen onlarda küfür eder...

Burak Fındık

« Yanıtla #14 : 03.03.10, 15:37 »

Sen binlerce kombine ve loca satıyorsun üstüne üstlük dünyanın önde gelen stad işletmecilerinden birisi ile sözleşme imzalıyorsun ve tüm bunları yaparken stadın üstü açılıp kapanabilirliğinden faydalanıyorsun. Daha sonra ortaya çıkıp stadın üstü açık kalacak demek çok büyük oy kaybettirir. Akıllı olmasa Polat çoktan açıklamıştı neyin ne olduğunu.

Bu günü kurtarır işte Ahmet bak biz bile Adnan polata nekadar güvenirdik ama şu yaptığıyla çoğu kişinin gözünden düşmedimi?Bu seçimi kazanırsın 2 sene sonra kaybedersin...

Çevrimdışı Oguzhan Basyigit

« Yanıtla #15 : 03.03.10, 15:37 »
Knauff un ahşap ambalaj işlerini ben yapıyorum..Firma sektöründe devdir

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #16 : 03.03.10, 15:38 »
Ve gümrükçü olarakta bize iş vermiyorsun Oğuzhan abi. :D

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #17 : 03.03.10, 15:39 »
Knauff un ahşap ambalaj işlerini ben yapıyorum..Firma sektöründe devdir
Knauff'un yaptığı çalışmalar ile TTARENA'ya gönderilen yeni örnekler(yerli firma) arasında çok büyük farklar var.

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #18 : 03.03.10, 15:40 »
Bu asıl projede olan koltuklardan bir numune şantiye sahasına getirildi ve portatifte denendi bile.Ama Talu gidince vazgeçildi.Daha doğrusu bu ve bunun gibilerinden vazgeçilmek için Talu sepetlendi.

Scorboard olayında ise işi bize bıraktılar.Yani biz yaprıcağız,sponsorlarla anlaşıp.Ama asıl projede ''2 kale arasında,her biri 84 m2 lik 2 scorboard'' deniliyordu.ASY dekini söküp takmazlarsa iyidir.

Benim merakım şu ki..;

Bu işe zamanında sponsor olup,peşin para yatıran Türk Telekom ne diyecek?

Çevrimdışı Turan Solak

• Blog
« Yanıtla #19 : 03.03.10, 15:41 »
Beklentimi çok yüksek tutmadığımdan benim hayal kırıklığım da çok yüksek olmayacak. Kapasitesinin fazla oluşu dışında bir beklentim yok. Öyle çok modern bir stat olacağını başından beri düşünmüyorum. Gitgide kırpılıyor zaten. Ucuz etin yahnisi hesabı sonuçta Ali Sami Yen'in daha büyüğü bir stat kalacak elimizde. Bir dahaki sefer Ali Sami Yen'deki kolyukları söküp takacağız derlerse de şaşırmam. Zaten koltuk mevzusu da kaç kere değişti.

Burak Fındık

« Yanıtla #20 : 03.03.10, 15:42 »
Uzun lafın kısası kazıklandıkmı oluyor yani?

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #21 : 03.03.10, 15:43 »
Beklentimi çok yüksek tutmadığımdan benim hayal kırıklığım da çok yüksek olmayacak. Kapasitesinin fazla oluşu dışında bir beklentim yok. Öyle çok modern bir stat olacağını başından beri düşünmüyorum. Gitgide kırpılıyor zaten. Ucuz etin yahnisi hesabı sonuçta Ali Sami Yen'in daha büyüğü bir stat kalacak elimizde. Bir dahaki sefer Ali Sami Yen'deki kolyukları söküp takacağız derlerse de şaşırmam. Zaten koltuk mevzusu da kaç kere değişti.
Aman Abi eşeğin(TOKİ) aklına karpuz kabuğunu düşürme, zaten bi ara vardı böyle bir söylenti. Kale arkalarına ASY'de ki koltuklar takılacak diye.

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #22 : 03.03.10, 15:43 »
İlk oraya geçerken yemiştik zaten kazığı ama taraftar bazında soruyorsan...

...kandırıldılar.

Burak Fındık

« Yanıtla #23 : 03.03.10, 15:45 »
Ozaman bunları yapanların hepsi Allahlarından bulsunlar İnşallah...

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

« Yanıtla #24 : 03.03.10, 15:49 »
Abi doğru söylüyorsun ellerine sağlık bu bilgilendirme için.

Benim aklımatakılan bir şey var. Hadi biz kendi kaynaklarımızla Ali Sami Yen'in yerine bir stat yapalım dedik.. Birincisi bunu finanse edebilmemiz için bir 10 sene daha beklememiz gerekirdi bence.. Ya da şirketleri birleştirme konusunu (ki en hayati konudur bence) ertelememiz ve kredi olanaklarını bu işe ayırmamız gerekecekti. Hadi ayırdık diyelim; Yine de "Türkiye" ve "Rant" gerçekleri kendini gösterirdi ve yine de daha modern ve ulaşımı daha rahat bir stat yapamazdık diye düşünüyorum. (Milyon dolarlık projeyi hatırlayın.. Sıkış tıkış , binaların arasında bir stat)

Diğer konu: bu 1,5 milyar dolar konusu. Statın yeri bizim olsa haklısın ama orası Beden Terbiyesi'ne yani GSGM'ye ait. Biz istediğimiz gibi "oradan taşınıyoruz, stadı yıkıp alışveriş merkezi vs. yapacağız" deme hakkımız da yok. Bunu asla hiçbir yere kabul ettiremezdik.

Ha projenin başlangıçtaki (bence muhteşem) halinden bu saçma sapan hale gelmesi de maalesef benim tam da TOKİ'den (ve Başbakan'dan) beklediğim birşeydi. TOKİ'yle anlaşmayı imzalayan da Özhan Canaydın olduğu için kuşkum bir kat daha artmıştı o dönem. Ama en kötü stat, statsızlıktan iyidir demekten başka çare de kalmıyor. Buna sebep olanları tarih sorgulayacaktır. Yüzbinler-milyonlar geçecek o stattan yıllar boyunca.

Eren Talu da iyi bir Galatasaray'lı ve Mimar olabilir ama ihaleye giriş şekli ve "büyü yapıyorum" muhabbetlerinden bu işin altından kalkamayacağı belliydi zaten.

Ha bu saatten sonra da; Burhan Abi'nin dediği gibi, bir-iki sefer çalışıp bozulacak, insanların kafasına düşüp faciaya yol açacak bir "kapak sistemi"nin olup olmaması çok da önemli değil bence.

Bizi (daha doğrusu yönetimi) bu kadar eli-kolu bağlı, çaresiz bırakan konu, paranın bizde olmamasıdır. İki ayrı devlet arazini; devleti kullanarak ve cebimizden para vermeden yeni bir stat ve gelir kapısı ile birlikte değiştiriyoruz. Dolayısıyla devletten 4 başı mamur bir iş beklemek zaten abes olur.

Ama şurası kesin ki stadı teslim aldıktan sonra yıllar yılı "düzenleme çalışmaları" sürecek. Türkiye'de hangi işimiz düzgün olacak merak ediyorum..

ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarAslantepe de Kurtlar Sofrası