ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#4 Ali Turan

Gönderen Konu: #4 Ali Turan  (Okunma sayısı 2553 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rifki Soylu

Ynt: Ali Turan
« Yanıtla #25 : 06.05.10, 15:55 »
Kayseri'de yilin futbolcusu secilmis Tempo gazetesi tarafindan.

http://www.sondakika.com/haber-tempo-gazetesi-kayseri-de-yilin-starlarini-2040959/

Çevrimdışı Muhsin Civelek

« Yanıtla #26 : 07.05.10, 15:24 »
Yarısı olan gocunur...Nasılda üzerlerine alınmışlar.:)

Alıntı
Fenerbahçe'den Ali Turan açıklaması!
Fenerbahçe Kulübü, gelecek sezon için Galatasaray ile anlaşan ve sarı-kırmızılı takımla idmanlara çıkan futbolcu Ali Turan'ın gazetelere de yansıyan beyanlarına açıklık getirmesini istedi.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Bugün tarihli bazı gazetelerde futbolcu Ali Turan'ın, kulübümüz ve başkanımızı ima eden sözlerle, bir kulüp başkanının kendisini transfer etmek için telefon ile aradığına dair ifadeleri yer almaktadır. Adı geçen oyuncu, kastettiği başkanın ismini kamuoyunun bilgisine sunarak, bu suni gündeme son vermelidir'' ifadeleri kullanıldı. 

07.05.2010
Kaynak : AA

Burak Fındık

« Yanıtla #27 : 07.05.10, 15:26 »
Yarısı olan gocunur...Nasılda üzerlerine alınmışlar.:)

Alıntı
Fenerbahçe'den Ali Turan açıklaması!
Fenerbahçe Kulübü, gelecek sezon için Galatasaray ile anlaşan ve sarı-kırmızılı takımla idmanlara çıkan futbolcu Ali Turan'ın gazetelere de yansıyan beyanlarına açıklık getirmesini istedi.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Bugün tarihli bazı gazetelerde futbolcu Ali Turan'ın, kulübümüz ve başkanımızı ima eden sözlerle, bir kulüp başkanının kendisini transfer etmek için telefon ile aradığına dair ifadeleri yer almaktadır. Adı geçen oyuncu, kastettiği başkanın ismini kamuoyunun bilgisine sunarak, bu suni gündeme son vermelidir'' ifadeleri kullanıldı. 

07.05.2010
Kaynak : AA

Biz buna SAZAN diyoruz...

« Yanıtla #28 : 07.05.10, 15:27 »
Mehmet Topuz gibi Gökhan Ünal gibi zannettiler Ali Turan' ı baktılar olmayacak bari zeytinyağlılık yapalım diyorlar:)

Çevrimdışı Şahin Caferli

« Yanıtla #29 : 07.05.10, 16:11 »
Bunlar şaşırmış. Sen kimsin ya? Ne hakla başka takımın futbolcusundan açıklama talep ediyorsun?

Çevrimdışı Kerem Baran

« Yanıtla #30 : 07.05.10, 16:29 »
Aynen ya.Kendilerini ne zannediyorlar bunlar.

Demekki o reddedilen Azizmis.Yüzde 100emin oldum.Besiktasta ayni aciklamayi yapsaydi,hani derdim adam yanlis anlasilmaya müsait,kötü bir laf etti.O da yok.

Suni gündemi yaratildigini iddaa ediyorlar,kendileride sürdürmeye devam ediyorlar.Bu ne perhiz ne lahana tursusu.

Ali Turan adam gibi adam.kayserisporla olan olaylarla dik durusu nedeniyle taktir ediyorum.

Çevrimdışı Yunus Palay

« Yanıtla #31 : 07.05.10, 19:01 »
Başka kim olabilirdi ki zaten ??

aziz'den başka hangi kulüp başkanı Galatasaray'ın anlaştığı oyuncuyu arayıp ayartmaya çalışır ??

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #32 : 08.05.10, 08:55 »
Yahu olay o kadar açık seçik bir konu ki...

Süleymen Hurma belli ki gene Fenerbahçe'ye satmak istiyordu, belki de anlaşmıştı. Nasıl ki diğerlerini kandırdılar, Ali Turan'ı da kandıracaklarını düşündüler. Sonuç olarak ne onlara yar oldu, ne Fener'e yar oldu. Ali Turan, oyunu bozdu. Bir duruş sergiledi. Süleyman Hurma'nın köle ticaretine son verdi. Bu arada belli ki Fenerbahçe'de bu duruma çok içerlemiş. Aziz Yıldırım aramış olabilir, yapmadığı şey değil. M.Topuz'u da aramıştı. En güzeli bu oldu. Ali Turan gerçekten de ilk maçında özel bir ilgi alakayı hakediyor.

Çevrimiçi Ahmet Gülen

« Yanıtla #33 : 08.05.10, 10:20 »
Yahu olay o kadar açık seçik bir konu ki...

Süleymen Hurma belli ki gene Fenerbahçe'ye satmak istiyordu, belki de anlaşmıştı. Nasıl ki diğerlerini kandırdılar, Ali Turan'ı da kandıracaklarını düşündüler. Sonuç olarak ne onlara yar oldu, ne Fener'e yar oldu. Ali Turan, oyunu bozdu. Bir duruş sergiledi. Süleyman Hurma'nın köle ticaretine son verdi. Bu arada belli ki Fenerbahçe'de bu duruma çok içerlemiş. Aziz Yıldırım aramış olabilir, yapmadığı şey değil. M.Topuz'u da aramıştı. En güzeli bu oldu. Ali Turan gerçekten de ilk maçında özel bir ilgi alakayı hakediyor.

Bence de Ali Turan'ı aramıştır Aziz Yıldırım. Birde işi bitirdiğini düşünsenize :) Mehmet Topuz meselesini hallettiğinde özel uçakla Kayseri'ye gidip, peşinde kameralarla jeepiyle gidip almıştı Topuz'u :) Şimdi Galatasaray'ın elinden oyuncu alıyorum havasıyla neler yapardı kimbilir :D

Çevrimdışı Şahin Caferli

« Yanıtla #34 : 08.05.10, 10:30 »
Aziz Yıldırım Mehmet Topuz'u aramakla kalmamış, şoförlüğünü de yapmıştı hatırlarsanız.

« Yanıtla #35 : 30.06.10, 08:52 »
Alıntı
Kayserili Dani Alves
İşte Galatasaray'ın yeni transferi Ali Turan... Cim Bom'un yeni transferini sizler için mercek altına aldık. Ali Turan için otoritelerin ortak görüşü, savaşçı, hırslı ve süratli olduğu yönünde. 27 yaşındaki oyuncunun Kayseri'deki lakabı da stilini güzel bir şekilde yansıtıyor; Dani Alves!

İki sezondur Galatasaray’ın gündemindeydi. Cim Bom’a gelmek için yarım sezon futbol oynamadı. Ama sonunda muradına erdi ve Sarı-Kırmızılı bir takımdan diğerine geçti. Ali Turan, en büyük hayalini gerçekleştirerek Galatasaray’a transfer oldu. Şimdi hedefi burada kalıcı olup, Milli Takım’a yükselmek. 27 yaşındaki oyuncu savunmanın hem sağında, hem de ortasında görev yapabiliyor. 2002-2003 sezonunda Kayserispor’da profesyonelliğe adım atan Ali Turan, 2006-2007 sezonunun ikinci yarısında Erciyesspor’a kiralanması dışında buradan hiç ayrılmadı. Özellikle 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında, ligin en iyisi olarak gösterilen Kayseri savunmasının en önemli parçası oldu.

‘Her yönüyle 10 numara’
Ali Turan’ın en dikkat çekici özellikleri hırsı, sürati ve sert oyunu. Kayserispor’da arkadaşları onu ‘Dani Alves’ diye çağırıyordu. Ali’yi en güzel özetleyen, eski antrenörü Mustafa Uğur oldu; “Karakter olarak 10 numara bir insandır. Futbolculuğuna gelince, savunma oyuncusunda olması gereken tüm özelliklere sahip. Kademe anlayışı mükemmele yakındır. Sert oynar ve rakibi yıldırır, kolay kolay geçilmez”. Mustafa Hoca’nın son sözleri şöyleydi: “Galatasaray’a gitmek onun en büyük hayaliydi. İstediği yere geldi. Yeterli şans bulursa vazgeçilmez olacağına kuşkum yok”.

Ali Turan’ın profesyonel kariyeri

Maç Dakika Gol Asist Sarı Krm. Pn.
Süper Lig 117 9760 - 2 28 4 -
Türkiye Kupası 25 2336 - - 9 1 -
Resmi Kupalar 1 90 - - - - -
Avrupa Kupası 3 187 - - - - -
Toplam 146 12373 - 2 37 5 -

Mini yorum

Tam bir savaşçı

Galatasaray’ın sezon bitmeden gerçekleşen transferi Ali Turan tam bir savaşcı. Devre arasında sözleşmesini uzatmayıp Cim Bom’a gitmek istediği için ligin ikinci yarısını boş geçirdi. Ancak tecrübeli savunma oyuncusunun bu açığı kapatabilecek kapasitede olduğuna inanıyorum. Dana önce de çok ağır sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalmasına rağmen, hazır hale geldiğinde bıraktığı yerden devam etmesini bildi. Geçen sezon savunma sıkıntısı yaşayan Galatasaray’da hem sağ bek, hem de stoper oynama özelliği nedeniyle ilk 11 şansı yüksek. Her geçen sene kendini geliştirdiği için Sarı-Kırmızılı ekipte performansını yükseltmesi sürpriz olmaz. Çabukluğu ve sert futbolu ve markajör özelliğiyle tam bir savunma kimliğine sahip olan Ali Turan, etkili taç atışlarıyla da dikkat çeken bir oyuncu. Ancak Rijkaard’ın ‘isabetli, ayağa top yapan’ anlayışı için Galatasaray’da daha çok çalışması gerek...

Tunç Kayacı

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

« Yanıtla #36 : 30.06.10, 09:08 »
Kariyerinde gol atamamış ve 2 tane asist yapabilmiş bir oyuncu nasıl Dani Alves olabiliyor? :D Üstelik yaşları da aynı..

Çevrimiçi Ahmet Gülen

« Yanıtla #37 : 30.06.10, 09:23 »
Yalnız transferi için ismi ilk geçtiği zamanlarda iyi bir alternatif olacak diye düşündüğümüz Ali Turan, böyle giderse alternatiften öte beklentiler içinde olacağımız bir oyuncu olacak.

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

« Yanıtla #38 : 30.06.10, 09:45 »
Yalnız transferi için ismi ilk geçtiği zamanlarda iyi bir alternatif olacak diye düşündüğümüz Ali Turan, böyle giderse alternatiften öte beklentiler içinde olacağımız bir oyuncu olacak.

Böyle bir durum ancak stoper transfer edilmezse oluşabilir ;) En azından Ersan Gülüm'ü falan alsak. Ben Gökhan Zan'a güvenemiyorum çünkü.. Caner takımda kalmış olsaydı Balta ve Çağlar ikilisinden birisi de stoperi yedekleyebilirdi.

Burak Fındık

« Yanıtla #39 : 30.06.10, 12:55 »
Böyle bir durum ancak stoper transfer edilmezse oluşabilir ;) En azından Ersan Gülüm'ü falan alsak. Ben Gökhan Zan'a güvenemiyorum çünkü.. Caner takımda kalmış olsaydı Balta ve Çağlar ikilisinden birisi de stoperi yedekleyebilirdi.

İşte bu yüzden Emre satılmasın diye söylemiştim ama bu konuda biraz sıkıntıya girdik malesef. Orta sahaya alınacak iki yabancı stopere yabancı alınmayacak anlamına geliyor.

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #40 : 30.06.10, 13:04 »
Önemli olan sıkça sakatlanmaması.Sürekliliği olsun yeter.Emre den hiç faydalanamıyorduk.

« Yanıtla #41 : 02.07.10, 11:11 »
Ligtv'ye röportajı var aşağıdaki linkte,bu sezon ondan faydalanacağımızı düşünüyorum...Adaptasyon sorunu çekmeden, haber diliyle 40 yıllık Galatasaray'lı gibi oynayacak...

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=74541

Çevrimdışı Eray Demiray

« Yanıtla #42 : 13.07.10, 23:58 »
Bugün kü hazırlık maçı ölçü olmaz biliyorum lakin, top tekniği baya bir iyimiş. Serdar'a mükemmel bir pas çıkardı. Umarım devamı gelir.

Çevrimiçi Izzet Kilic

« Yanıtla #43 : 14.07.10, 00:04 »
Bugün kü hazırlık maçı ölçü olmaz biliyorum lakin, top tekniği baya bir iyimiş. Serdar'a mükemmel bir pas çıkardı. Umarım devamı gelir.

Maçı izleyemedim. Ali Turan konusunda bir kaç eleştiri okudum. Lakin Ali Turan, yıllardır Galatasaray taraftarının alıştığı profilde bir oyuncu, daha doğrusu bir sağ bek değil. Gözlerimiz alışana, oyun karakterini anlayana kadar bazı arkadaşlar da doğal olarak endişeli gözlerle bakacaktır. Sağ bekte oynadığı zaman, önünde yeterli koridor olursa oyuna çıkar ve katılır Ali Turan. Az ve öz çıkar. Kademesi iyidir. Stoperde sırıtmaz. İnatçıdır, güçlüdür ama bir o kadar dengelidir. Belki bazen etliye sütlüye karışmaz gibi görünür ama gerektiği kadar gerektiği yerdedir. Serttir. Lorik Cana, Lucas Neill, Çağlar ile beraber takımın sertliğini arttırmada önemli bir faktör olacaktır. Eren Güngör ile beraber Türkiye'de en beğendiğim savunma oyuncularının başında gelir. En önemlisi de bu takımda oynamak için Hurma ve eşrafının türlü tehditlerine boyun eğmemiş, her türlü başa çıkmıştır. Ali Turan'ı değerlendirmek için biraz daha beklemek, onu anlamak gerek. Çok daha iyisi bulunmaz, Emre Güngör gibi farklı boyutlara daha çok kafasını çalıştırmazsa, Galatasaray savunmasında üç ila dört sene arasında her zaman mükemmel bir seçenek olarak kalacaktır.
« Son Düzenleme: 14.07.10, 00:50 Gönderen: Ahmet Gülen »

Çevrimdışı Eray Demiray

« Yanıtla #44 : 14.07.10, 00:18 »
Maçı izleyemedim. Ali Turan konusunda bir kaç eleştiri okudum. Lakin Ali Turan, yıllardır Galatasaray taraftarının alıştığı profilde bir oyuncu, daha doğrusu bir sağ bek değil. Gözlerimiz alışana, oyun karakterini anlayana kadar bazı arkadaşlar da doğal olarak endişeli gözlerle bakacaktır. Sağ bekte oynadığı zaman, önünde yeterli koridor olursa oyuna çıkar ve katılır Ali Turan. Az ve öz çıkar. Kademesi iyidir. Stoperde sırıtmaz. İnatçıdır, güçlüdür ama bir o kadar dengelidir. Belki bazen etliye sütlüye karışmaz gibi görünür ama gerektiği kadar gerektiği yerdedir. Serttir. Lorik Cana, Lucas Neill, Çağlar ile beraber takımın sertliğini arttırmada önemli bir faktör olacaktır. Eren Güngör ile beraber Türkiye'de en beğendiğim savunma oyuncularının başında gelir. En önemlisi de bu takımda oynamak için Hurma ve eşrafının türlü tehditlerine boyun eğmemiş, her türlü başa çıkmıştır. Ali Turan'ı değerlendirmek için biraz daha beklemek, onu anlamak gerek. Çok daha iyisi bulunmaz, Emre Güngör gibi farklı boyutlara daha çok kafasını çalıştırmazsa, Galatasaray savunmasında üç ila dört sene arasında her zaman mükemmel bir seçenek olarak kalacaktır.

Kısa analiz için teşekkür ederim abi. Hani bir laf vardır "adam olucak çocuk" şeklinde başlayan, Ali Turan'da da işte bu hava var, topa vuruş tekniği kumaşını belli ediyor. Dediğin gibi, "En önemlisi de bu takımda oynamak için Hurma ve eşrafının türlü tehditlerine boyun eğmemiş, her türlü başa çıkmıştır." sergilediği tutumla gelmeden önce taraftarın sempatisini kazanmış biri, Allah yardımcısı olur inşallah.
« Son Düzenleme: 14.07.10, 00:50 Gönderen: Ahmet Gülen »

Çevrimiçi Izzet Kilic

« Yanıtla #45 : 14.07.10, 04:24 »
Alıntı
Kısa analiz için teşekkür ederim abi. Hani bir laf vardır "adam olucak çocuk" şeklinde başlayan, Ali Turan'da da işte bu hava var, topa vuruş tekniği kumaşını belli ediyor. Dediğin gibi, "En önemlisi de bu takımda oynamak için Hurma ve eşrafının türlü tehditlerine boyun eğmemiş, her türlü başa çıkmıştır." sergilediği tutumla gelmeden önce taraftarın sempatisini kazanmış biri, Allah yardımcısı olur inşallah.

Analiz kısa ama bazı arkadaşlar iddialı bulabilir. Neden iddialı olmasın ki? Biz yeter ki, futbolcunun kabiliyetini, yapabileceğinin sınırlarını ve hiçbir zaman yapamayacaklarını bilelim, görelim. Ki, eleştiri yaparken bunları göz ardı etmeyelim. Ali Turan konusunda bir Orhan Ak vakası daha yaşamak istemiyorum. Orhan zamanında verebilecekleri ile değerlendirilmedi, hiç bir zaman veremeyecekleri üzerinden değerlendirildi, eleştirildi, yeri geldi küfür edildi, yeri geldi ıslıklandı. Kimse Ali Turan'dan bir bek olarak sürekli oyunu forse etmesini, ileri geri lokomotif gibi çalışmasını beklemesin. Ali Turan'ı, takım ruhuna katkısı, mücadelesi, kademeleri ile değerlendirsin. Çok iyi şutlar çıkarmasını, iyi ortalar kesmesini de beklemesin. Yapar, yapar belki ama az ve öz yapar. Bekten ileri çıktığında, hücuma dayalı olarak yapmayı en çok sevdiği şey rakip ceza sahasını zorlamak, birebir yapmak istemesidir.

İki gün sonra Lorik Cana için bile, beş adıma pas atamıyor diyenler olacaktır muhakkak. Birincisi üstte belirttiğim sebepten. İkincisi ise Türkiye’de yabancı oyunculara bakış sebebiyle. Gelen her oyuncu, öyle göklere çıkartılıyor ki, hepsinden mücize bekleyenler, yapabileceklerini ve kabiliyetlerini umursamadan ağzıyla kuş tutmasını bekleyenler oluyor haliyle. Evet, Cana beş metreye bile pas atamayabilir. Ama senin stadın patates tarlası gibi olursa, Keita gibi oyuncular gelip ancak Sami Yen’de boru öttürebilir. Suç, ne yazık ki futbolu yönetenlerde. Bir gün öncesinden çık sahaya, topu, sahanın üç/beş bölgesinde dene bakalım düz giden top sekiyor mu, sekmiyor mu? LigTV/vs. gibi yerlerden gelirlerin kulüplere dağıtımında, saha koşullarının düzeltilmesi şartı koş bakalım o sahalar düzeliyor mu düzelmiyor mu? Düzeltilmeyen kulübün parasını kes bakalım. Oynayalım kardeşim, 10 takımla oynayalım, dörder maç yapalım, ama adam gibi sahalarda oynayalım. Oynatma maçı bakalım. Ama yok, süper lig ya, önüne gelen girecek, süper olunca takım sayısı fazla olması gerekiyor çünkü. Gaziantep Sosa’yı getirecek, Manisaspor Dica’yı alacak. Sağa sola milyonlar saçılacak. Peki, o Sosa, o Dica bu sahalarda gerçek kabiliyetlerini ve yeteneklerini sahaya yansıtabilecek mi? İki gün sonra kaçarcasına gitmeyecekler mi? Ne olacak senin Sosa’ya verdiğin para? Yazık değil mi? Senin Sosa’n kaymak gibi sahalarda oynasa, kaymak gibi goller atsa, istatistiklerine yeni yeni haneler açsa, sen de onu kat be katına Avrupa’ya satsan, verdiğin para boşa gitmese, kâr etmiş olsan, aldığın parayla da, yeni yeni yatırımlar yapsan olmaz mı? Çok zor değil mi şunları yapmak. Çok zor değil mi birini gelip bunları hayata geçirmesi, iki üç radikal kararla, aha şu transfer yapıldı, aha bu geldi diyerekten gelişiyoruz deyip kendimizi kandırarak; hala Avrupa’nın 20 yıl gerisinden gelmekten kurtulmak çok mu zor?

Millet stad yapıyorum, güncelleştirme yapıyorum, öne iki sıra daha atıyorum, loca yapıyorum diye övünür. Hâlbuki bir stat yaparken önce zeminin sağlam kazığa bağlayacaksın. Bağlayacaksın ki, senin topçun da, sana gelen takımlarda kaymak gibi zeminde oynayacak, seyir zevki artacak, işte o zaman seyirci sayın artacak, güzel Türkiye’mdeki seyirci ve taraftar kapasitesinin zayıflığını gidereceksin. Ondan sonra oturup konfora, locaya, kapasiteye bakacaksın. Avrupa’da şöyle, Avrupa’da böyle deyip konforlu statlar istiyoruz ama ne o statları dolduracak seyirci, ne de seyircileri o stada çekecek oyun kalitesi var. Avrupa’da belirli ve her milletin kendi kafasındaki futbol kültürünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek oyunlar var ki, (Almanya’da sert, İngiltere’de hızlı, İspanya’da hücuma dayalı vs.) artık millet aşmış kendini, stat konforları düşünülür, yeni statlar inşa edilir olmuş.

Sadece saha açısından değil elbet futbolcuları, oyunu değerlendirmek. Teknik direktörlerde, antrenmanlarda önemli bu konuda. Kim demişse bana göre yalan demiş teknik direktörün takıma katkısı ancak yüzde 20 diye. Senin antrenörün iyi değil, takımı bir bütün halinde oynatamıyor, buna dayalı antrenmanları yaptıramıyor, eksiklikleri göremiyor ve bir bütün halinde en iyiyi oluşturabilecek, birbirlerine anlam kazandırabilecek oyuncuları seçmiyorsa ve doğru sistemde yerleştiremiyorsa hangi oyuncunun hangi kabiliyetini sahaya yansıtmayı beklersin ki? Bloklar arası mesafe yetmiş metreye çıkıyorsa, sen istersen dünyanın en hızlı savunma oyuncularını getir koy takıma, madara oluyorlar mı olmuyorlar mı beraber bakalım. Senin ön liberoların çalışma azmi azsa, senin bekin istediğin kadar görev ver, çıkmakta tereddüt ediyor mu etmiyor mu bakalım.

Futbolcuları yanlış değerlendiriyor, hep kendi görüş açımızdan ahkâm kesmeye çalışıyoruz. Çok büyük yanlışlar yapıyor, futbolcuların günahlarını bile alıyoruz. Hoş, kendi kaptanını asıp kesmekten çekinmeyen, sonrada bizim lafımız aslında ona değildi diye kıvırmaya çalışan, yaptığının bile arkasında durmayan gruplar olduktan sonra ne anlamı kalır ki şu yazılanların. En büyük rakibine karşı, belki şampiyonluk maçında, maçın bitimine 25 dakika kala sahaya sırtını dönüyorsan, kusura bakma senin hiçbir görüşün önemli değildir benim için, olamazda. Senin yaptığın faaliyetler hiçbir şekilde bir anlam ifade etmesi beklenemez. İşte bu yüzdendir ki, Galatasaray’a çok genç yabancı oyuncuların alınıp gelişim göstermesini beklemekten yana değilim eğer gerçekten çok yetenekli değil ise. Bu ortamda kendi oyuncuların bile çok fazla duygusal olarak yıpratılırken, yabancı ve genç bir oyuncunun gelip ne yapmasını bekleriz ki burada? Sahada verebildiğini veren oyuncuyu hani yeri geldi küme düşse bile alkışlamak yerine elde baltalarla mağlubiyet ve başarısızlık bekleyen taraftarın huzurunda bizim kendi oğlanımız stres yaşar, ayakları birbirine dolanırken, elin Brezilyalısından ne bekleriz ki?

Ali Turan, hani o Galatasaray ruhunu ortaya koyabilecek çapta bir oyuncudur. Her takımın bir ruhu vardır elbet lakin geçmişte yaşananlar bizim saha içi ruhumuza çok farklı bir anlam katmıştır. Ali Turan, iki gün sonra İstanbul hayatında bozulabilir, sağda solda haberleri çıkabilir. Ama o mücadele gücünü ortaya koydukça alkışlanmalıdır. Elin oğlu iki hareketinde pohpohlanıyorsa onun adı elbette Sergio Ramos olur, senin Ergün Teber’in bir hatasında yere yıkılıyorsa, altı sene önce karşısında oynadığı rakibi Real Madrid’de oynar, senin Ergün’ün Kasımpaşa’da var olma mücadelesi verir. Bize ne dışarıda ne yaptığından. Adam para kazanıyor kardeşim. Elbette verdiği emekleri, kendi zevk, ihtiyaç ve sosyalitesi ışığında karşılamaya çalışacak. Sahada elinden geldiğini veriyor, antrenmana geç kalmıyor, düzeni bozmuyorsa sana ne bindiği arabadan, koluna taktığı mankenden. Ha, olur ya, sosyal yaşamı, özel hayatı iş hayatına zarar vermeye başlar, kas sakatlıkları artar o zaman senin tepki verme zamanıdır. Zaten, aklı başında teknik direktör, saha içinde huzursuzluğa yer vermeden, futbolcuyu o haliyle taraftarın önüne atmaz. Baktı adam olmayacak, yavaş yavaş asimile eder.

Biz kimiz ki, hangimiz mükemmeliz ki, kendimizden farklı herkesten mükemmelliği bekleriz? Herkes, hayatın her alanında eksiksiz mi yaşıyor? Hata mı yapmıyor? Kendimden örnek vereyim. Bazen çok çalışmayı severim, hatta fazla çalışırım, bazen öyle bir üşengeçliğim tutar ki, yerimden kalkmak istemem. Çalıştığım zaman beni bir şekilde onore etmekten ziyade, elde balta falsomu beklersen, ben hangi şartta başarılı olabilirim? Baskı altında, hele hele futbol gibi çok büyük bir sektörün, büyük paraların, büyük statların ve taraftarların baskısı altında, hangi oyuncudan bu kadar büyük bir kabiliyet bekleyebiliriz ki? Hangi oyuncudan sahanın her alanında, ne olursa mükemmel olmasını bekleyebiliriz? Hangimiz mükemmeliz ki, herkesten mükemmeliği bekleriz? Mesut Türkiye’de yetişseydi, hangimiz iddia edebilir ki, bu kadar iyi bir oyuncu olabilirdi?

Bu taraftar ve seyirci profilinin oluşmasında kamuoyunun, hele o yorumcuların suçu yok mu? Yorumcu dediğin, dinlediğin, dinlemekten zevk aldığın, dinlerken öğrendiğin, onun yorumlarını da yeri gelince eleştirerek daha doğru yolu bulabildiğin insanlardır. En büyük özellikleri de öğretici olmalardır. Ama Dünya Kupası oynanıyor ve ülkemin resmi kanalında, bu vasıflara, misyonu açısından en fazla dikkat etmesi gereken resmi kanalında yorumcu maç yorumlarken, dönüp dolaşıp söylediği şey “bir gol olursa maç zevklenir” oluyorsa, oturup kara kara düşünmek, düzeltmemiz gereken şeylerin ne kadar fazla olduğuna üzülmek gerek. Yahu elbette bir gol olursa maç zevklenir. Dünya Kupası dediğin organizasyonlarda, hele hele eleme turlarında, takımlar birbirini tartarken, günümüz futbolunun gereklerine uygun daha dengeli oyunu seçerken, bir gol atarsa, elbette diğeri daha fazla riski göze alacak, öbürü boş alanlar bulacak ve seyir zevki artacak. Bu bir yorum mudur? Spikerde tutup, gol olduktan sonra ve seyir zevki artınca, “Sayın bilmem ne siz demiştiniz” diye yorumcuyu pohpohluyorsa yapacak ne olabilir ki? Her şey o Rıdvan Dilmen’in Hasan Kabze’nin golünü bir saniyecik önden söylemesi ile başladı zaten, artık yorumcular saha içinde taktiksel açıdan gelişen ve değişen olayları anlatmak çok, gol olup olmayacağını bilmeye, giren çıkan oyuncuları tahmin etmeye çalışıyor. Bilemeyince de oturup, o böyle olmazdı deyip kendini tatmin ediyor, haklı çıkarmaya…Kimse mükemmel değil ama bu yorumcular hakikaten mükemmel.

Ee bu bir döngü. O yorumculara prim yaptıran kim, yine bizleriz. Hadi maçı mecbur izlemek zorundasın, programları izleme. Prim yaptırma şu insanlara. Ama işte üç beş kişinin tepkisi ile olmuyor bu işler. Komple bir zihniyet değişimi gerekiyor. Ya da en kolayından, futbolu yönetenlerin, medyayı yönetenlerin artık bir şeyleri değiştirmek gerektiğini anlaması.

Bi Ali Turan’dan nereye getirdiniz beni yahu :D

Çevrimdışı Selçuk Kılınç

« Yanıtla #46 : 14.07.10, 04:53 »
Abi daha ne denilebilir ki bu yazıya, ellerine sağlık gerçekten. Özlemiştik yazılarını, analizlerini ki bir döndün pir döndün. Elinden geldiğince açma arayı lütfen :)

Çevrimdışı Eray Demiray

« Yanıtla #47 : 15.07.10, 16:55 »
Abi yazında resmen döktürmüşün, kısa analiz dedim özür dilerim ;) Hemen hemen tüm konulara değinmişin eline sağlık. Senin de belirttiğin gibi, çok önemli bir maçta ezeli rakibimize karşı belkide şampiyonluk maçında, maçın bitimine 20-25 dakika kala sırtını dönen,susan taraftar grubunun zihniyeti değişmeli. Son yaptıkları açıklamalarda işi "biz maça gidiyoruz Galatasaray'lıyız, siz gitmiyorsunuz değilsiniz."  boyutuna getirecek kadar ortamı gerenlerin zihniyeti değişmeli. Atıyorum Bitlis'te, Urfa'da, Artvin'de Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde yaşan yahut yurtdışında ki renkdaşlarımız sosyo-ekonomik durumları elvermediğinden maça gidemiyorsa Galatasaray'ı sevemez mi? Tutamaz mı? Galatasaray hakkında konuşamaz mı? Takım tutmak illa ki şımarık zümrelerin ya da ekonomisi iyi olan sınıfların mı tekelinde olacak? :(

Ynt: #4 Ali Turan Galatasaray'da
« Yanıtla #48 : 20.08.10, 15:41 »
Sanki adam kalmamış gibi kendisini sağ bek oynatan Rijkaard'a selam olsun...
Rijkaard'ı bu hale getirenlere daha çok selam olsun..

Tayfun Karadag

Ynt: #4 Ali Turan Galatasaray'da
« Yanıtla #49 : 20.08.10, 15:42 »
Sanki adam kalmamış gibi kendisini sağ bek oynatan Rijkaard'a selam olsun...
Rijkaard'ı bu hale getirenlere daha çok selam olsun..

Sabri sakat, baska adam varda biz mi bilmiyoruz ?

ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#4 Ali Turan