ScoutGS ForumGalatasarayGalatasaray 2010-2011 Medyametre

Gönderen Konu: 2010-2011 Medyametre  (Okunma sayısı 9786 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Cengiz Aktaş

Ynt: 2010-2011 Medyametre
« Yanıtla #75 : 10.06.10, 15:52 »
İşte bu enteresan.Aceba hangi oyuncular bunlar hemen ilişkilerini kesmek lazım takımdan.Yoksa takım içi huzursuzluk çıkarabilirler.

Çevrimdışı Aykut Akmercan

« Yanıtla #76 : 10.06.10, 15:58 »
İşte bu enteresan.Aceba hangi oyuncular bunlar hemen ilişkilerini kesmek lazım takımdan.Yoksa takım içi huzursuzluk çıkarabilirler.

Bunu bende çok merak ettim. Hatta girip takım kadrosuna bile baktım ama böyle bir olayı yapabilecek, yada böyle birşeye kalkışabilecek birini açıkcası bulamadım. Daha doğrusu tahmin edemedim.

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #77 : 10.06.10, 16:02 »
Bu iddia çok konuşulur!

Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki transfer gerginliğinde tansiyon yükseliyor !.. Bordo mavililerin yöneticisi Mahmut Aksu, Galatasaray'dan 4 oyuncunun paralarını alma konusunda sıkıntı yaşadıkları gerekçesiyle Trabzonspor forması giymek istediklerini iddia etti.

Mahmut Aksu, Galatasaray'ın transfer etmek istediği Trabzonsporlu futbolcular Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam konusuna ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un istemediği sürece kimsenin hiçbir oyuncusunu alamayacağını belirterek, ''Bu, bugün böyle, yarın da böyle olacaktır. Selçuk İnan ve menajeri Galatasaray ile görüşmemiştir veya öyle bir ortama girmemiştir'' dedi.

Kendilerinin bunu bildiğini anlatan Aksu, ''Futbolcumuz ve menajerine inanıyoruz'' ifadesini kullandı.

Aksu, şunları kaydetti:

''Sayın Adnan Polat'ı, transferle ilgilenen personeli veya yöneticisi yanlış bilgilendirmiş olabilir. Ben asıl, gerçek bir olaydan bahsedeyim, Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki 4 oyuncunun menajerleri sezon sonu beni arayıp 'Biz Trabzonspor'a gelmek isteriz. Alacaklarımız konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Trabzonspor'daki arkadaşlarla görüşüyoruz. Onlar paralarını alma konusunda sıkıntı yaşamıyorlar. Anlaşırsak gelmek isteriz' dediler. Ben de başkana bu konu hakkında bilgi verdim. Başkan da bana, 'Adnan arkadaşımızdır. Böyle bir duruma sakın girme' dedi. Ben de bu menajerler ve oyuncularla görüşmedim. Bence iki başkan arasındaki bu farkı, spor kamuoyu değerlendirmeli.''

Kaynak : http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=73623

Bunlar bu kadar celallendiğine göre ve oyuncularda ortalık bu kadar toz dumanken, sözleşme yenilemediklerine göre, Murat Aksu hikaye anlatmasın. Belli ki görüşmeler olmuş. Ligin 2. yarısı, sanki bir Ali Turan vakası daha yaşayacaz.
« Son Düzenleme: 10.06.10, 16:02 Gönderen: Hakan Can »

Çevrimdışı Aykut Akmercan

« Yanıtla #78 : 10.06.10, 16:08 »
Bunlar bu kadar celallendiğine göre ve oyuncularda ortalık bu kadar toz dumanken, sözleşme yenilemediklerine göre, Murat Aksu hikaye anlatmasın. Belli ki görüşmeler olmuş. Ligin 2. yarısı, sanki bir Ali Turan vakası daha yaşayacaz.

Sanırım haklısınız Hakan Bey. Bu kadar telaşlanmaları sanırım bu söylediklerinize bir işaret. Yoksa neden böyle birşey yada böyle bir söylemde bu kadar heyecanlı tavırlar sergileyerek bulunsunlarki. Ayrıca bunun hergün başka bir yönetici tarafından yapılmasıda hayli ilginç.

Çevrimdışı Muhsin Civelek

« Yanıtla #79 : 10.06.10, 16:19 »
Sanırım haklısınız Hakan Bey. Bu kadar telaşlanmaları sanırım bu söylediklerinize bir işaret. Yoksa neden böyle birşey yada böyle bir söylemde bu kadar heyecanlı tavırlar sergileyerek bulunsunlarki. Ayrıca bunun hergün başka bir yönetici tarafından yapılmasıda hayli ilginç.

Adnan Sezgin kafaya koyduysa mutlaka transferi bitirir. Zamanında Tümer' e de imza attırmıştı ve cayan 1 milyon öder diye de madde vardı galiba. Beşiktaş'a imza atınca başkanımız sakinleştirmişti futbol hayatını bitermeye kararlıydı.
Ceyhun' u zamanında kalli istemişti Barış ve Serkan' ların alındığı dönemde o zaman Trabzonspor başkanı rica etmişti bizde aradan çekilmiştik. Bunu başkanları da ifade etmişti zaten. Bence de devre arasında gelecek sezon için gerekli anlaşmaları yaparız. Ali Turan' la yapılan ön anlaşmada da cayan taraf içinde yüklü tazminat maddesi olduğu yazılıp çizilmişti. yani böyle bir ön protokol imzalandıktan sonra ağzıyla kuş tutsalar engel olamazlar.

« Yanıtla #80 : 11.06.10, 10:48 »
Polat'tan F.Bahçe'ye büyük öfke

A.A
11 Haziran 2010

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe'nin uzun bir süredir ilgilendikleri Slovak futbolcu Miroslav Stoch'u transfer ederek, aralarındaki centilmenlik anlaşmasına aykırı davrandığını söyledi.

Polat, Lig Tv'de katıldığı programda, Stoch için epey zamandır uğraş verdiklerini belirterek, “Üzgün, kırgın ya da kızgın değilim. Prensip olarak biz rakiplerimizin yurt dışı hatta yurt içi transferleriyle hiç ilgilenmedik. İşlerini bozmamak için biz bu işlere hep uzak durduk. Ama Stoch ile ilgili Fenerbahçe'nin dün akşam Chelsea ile görüştüğünü biliyorduk. Anlaşmışlar, hayırlı olsun. Biz bu transferde tıkanmadık. Kendi dengelerimiz var, maliyetlerimiz var. UEFA'nın 2012 kriterlerini düşünerek, bütçe prensiplerine uyma kararı aldık. Ne olursa olsun biz transferi yapalım, diye bir düşüncemiz yok. Fenerbahçe Kulübü büyük bir zafer kazanmış gibi teklifleri ikiye katlayarak futbolcuyu aldı, olabilir. Bundan sonra demek ki rakiplerimizle ilgili düşünceleri gözden geçirip, tavrımızı ona göre belirleyeceğiz” diye konuştu.

Büyük kulüplerle aralarında yazılı olmayan prensiplerin olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:
“Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın talip olduğu futbolcuların fiyatını yükseltmenin Türk futbolcu açısından da çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Onun için biz prensip olarak girmiyorduk. Ama demek ki bizim ortaya koyduğumuz bu centilmenlik yaklaşımı, kimsenin umurunda değil. Bundan sonra bu kurala uymayacağımızı söyleyebilirim. Muhakkak ki başkanlarının bilgisi doğrultusunda o heyet oraya gitmiştir. Böyle bir yaklaşımda bulunuyorlarsa en azından biz etrafımızdaki insanların düşünce yapısını, zihniyetlerini anlamış olduk. Zamanı gelince bizim de yapacağız şeyler olacaktır.”

“HER FUTBOLCU SATILABİLİR”

Adnan Polat, kadrolarında bulunan her futbolcunun satılabileceğini belirterek, “Arda için bunu söylemiyorum, onu bir kenara koyuyorum. Avrupa'da kupa kaldırmadan bir yere gidemez. Ama eğer 'Ben, çok gitmek istiyorum' derse onun bu isteğini kırmam. Kimsenin ayağına zincir vuramam” dedi.

Adnan Polat, geçtiğimiz günlerde başkan yardımcısı Haldun Üstünel'in yollarını ayırdıklarını ifade ettiği Harry Kewell ile bağlarının tamamen kopmadığını kaydederek, “Her şey mümkün. Kewell tanıdığım en üst düzeydeki profesyonel. Gençlerin onu örnek alması lazım. Keşke herkes onun gibi profesyonel anlayışa sahip olsa. Lider bir futbolcu. Diğer futbolcular da onu çok seviyor. Ama sakatlık ve hastalığıyla ilgili problemler var. 'Dünya Kupası'nda beni izleyin ne karar verirseniz ben ona saygı duyarım' dedi. Biz de onu izliyoruz” diye konuştu.

Polat, çok tartışılan kalecileri Leo Franco'dan da kendisine kulüp bulmasını istediklerini de dile getirdi.

***Başlıkta Polat'tan Fenerbahçeye büyük öfke yazıyor,birkaç sitede de Polat köpürdü yazıyor...Polat'ın açıklamaları gayet medeni ve akıllıca niye ortamı germeye çalışıyorlar yahu! Şu Hürriyet gazetesini bir daha evime sokmayacam!

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #81 : 11.06.10, 10:49 »
Ayni Hürriyet Semihi bize transfer etmis misillenme olarak.

Çevrimdışı Gürcan Öztemir

« Yanıtla #82 : 13.06.10, 23:09 »
Fanatik'ten "Yuh artık!!!" dedirten bir atmasyon örneği. Biz Stoch için 6.6 Milyon Euro önermişiz ama Stoch Türkiye'de sadece Fenerbahçe'de oynamak istediğini söylemiş. Yeter artık, şu basına ağzının payını kim verecek ya?

http://fanatik.ekolay.net/Galatasaray-66-milyon-Euro-onermis_3_Detail_34_180654.htm

Galatasaray 6.6 milyon Euro önermiş
Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın elinden kaptığı Stoch transferinde önemli bir detay ortaya çıktı.

Sarı-Lacivertliler’i etik davranmamakla suçlayan Galatasaray’ın Slovak yıldıza daha fazla para önerdiği öğrenildi. Fenerbahçe, Stoch’un bonservisi için Chelsea’ye 5.5 milyon Euro öderken, Sarı-Kırmızılılar’ın 5.5 milyon Pound (6.6 milyon Euro) teklifte bulunduğu belirtildi. Transferde Cihan Kamer ve Sportif Direktör Aykut Kocaman, futbolcu ve menaceri için çalışırken, Başkan Aziz Yıldırım ise Chelsea ile olan ilişkileri bizzat yürüttü. Transferdeki diğer bir detay ise yıldız oyuncunun Türkiye’de yalnızca Fenerbahçe’de oynamak istemesi olduğu ifade edildi.

Can Gebetaş

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #83 : 13.06.10, 23:11 »
Fanatik'ten "Yuh artık!!!" dedirten bir atmasyon örneği. Biz Stoch için 6.6 Milyon Euro önermişiz ama Stoch Türkiye'de sadece Fenerbahçe'de oynamak istediğini söylemiş. Yeter artık, şu basına ağzının payını kim verecek ya?

http://fanatik.ekolay.net/Galatasaray-66-milyon-Euro-onermis_3_Detail_34_180654.htm

Galatasaray 6.6 milyon Euro önermiş
Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın elinden kaptığı Stoch transferinde önemli bir detay ortaya çıktı.

Sarı-Lacivertliler’i etik davranmamakla suçlayan Galatasaray’ın Slovak yıldıza daha fazla para önerdiği öğrenildi. Fenerbahçe, Stoch’un bonservisi için Chelsea’ye 5.5 milyon Euro öderken, Sarı-Kırmızılılar’ın 5.5 milyon Pound (6.6 milyon Euro) teklifte bulunduğu belirtildi. Transferde Cihan Kamer ve Sportif Direktör Aykut Kocaman, futbolcu ve menaceri için çalışırken, Başkan Aziz Yıldırım ise Chelsea ile olan ilişkileri bizzat yürüttü. Transferdeki diğer bir detay ise yıldız oyuncunun Türkiye’de yalnızca Fenerbahçe’de oynamak istemesi olduğu ifade edildi.

Can Gebetaş

Şu cümle küfürü hakediyor başka hiçbirşey söylemek istemiyorum.
« Son Düzenleme: 13.06.10, 23:11 Gönderen: Tolgahan Ozer »

Çevrimdışı Oktay Samioğlu

« Yanıtla #84 : 14.06.10, 01:40 »
Doğan Grubunun yıllardır aleyhimizde sürdürdüğü karalama kampanyalarından biri daha.Şaşırmadım.Hem bizim televizyonu kapatmak için uğraşıyorlardı hemde biz Digitürk'e geçince zavallı hareketler, küstüm size sorarım tavırları sergilediler.Bunların iktidarla olan tartışmalarında,çok dua etmişimdir,birbirlerini yesinlerde bu ülke kurtulsa diye.Ama malesef yine sıyırdılar.

Simavi'nin hatırası gazete,resmen paçavradan farksız olmuş.Tuvalet kağıdı olarak bile kullanılmaz.Grubun en iyi en güvenilir gazetesi bu haldeyken, fanatikmiş,milliyetmiş,x miş, y miş farketmez.Bunlar gazete değil,haberci değil, düşünün tuvalet kağıdı bile değil...
« Son Düzenleme: 14.06.10, 01:54 Gönderen: Oktay Samioğlu »

Çevrimdışı Turan Solak

• Blog
« Yanıtla #85 : 17.06.10, 13:26 »
Tahir Kum saçmalamış bugün yine. Stoch transferi için gayette etik bir olay, etik olmayan Galatasaray'ın Ali Turan'ı ayartması filan demiş. Kendisine en kısa sürede football manager kurmasını ve aproach to sign butonunu keşfetmesini öneriyorum. Başka türlü anlatılmaz çünkü bu kafaya.

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #86 : 17.06.10, 23:53 »
Daha transferın oldugu gun baglandı radyospora bunları soyledı. Bır tane bıle tetıkcı galatasaray yazarı yok. Ne kadar farklı bır takımın taraftarıyız bu bıle nasıl da ortaya koyuyor bunu

Çevrimdışı Turan Solak

• Blog
« Yanıtla #87 : 17.06.10, 23:59 »
Tamamen saçmalayıp zırvalıyor. Yok efendim Ufuk, Sezer'i ayartmışız, Ali Turan'ı ayartmışız. Stoch ise gayet normalmiş. Ekonomide parayı veren düdüğü çalarmış, bu normalmiş falan fişman. Bu kadar saçma yazı okumadım ben. Artık Polat'ın söylediği niye battıysa bilemiyorum.

Çevrimdışı Aykut Catal

« Yanıtla #88 : 25.06.10, 15:54 »
Alıntı

"ARDA ALDIĞI PARANIN KARŞILIĞINI VERMİYOR"
Galatasaray eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp Radyospor’a çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Arda Turan’ın abartıldığını söyleyen Kalli, Galatasaray’da teknik direktör olarak çalışmak istediğini, Galatasaray’ın geçen sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.

MESUT ÖZİL ÇOK YETENEKLİ
Radyospor’da Aydın Cingöz ile Gündem Programı’na katılan Feldkamp, Dünya Kupası’na favorisinin Hollanda ve Arjantin olduğunu söyledi. Alman çalıştırıcı, “Almanya genç bir takım, önemli eksiklerde var dolayısıyla çok sağlam bir kadorumuz yok belki Almanya şampiyon olamayacak ama gelecek vaat ediyor.Mesut Özil, iyi ve genç bir oyuncu. Bu şampiyona onun için çok önemliydi kendini gösterme fırsatı buluyor ve iyi işler yapıyor. Umudum Mesut Özil’in uzun yıllar Almanya Milli Takımı’nda oynaması. Dünya Kupası’nda en güçlü takımlar Arjantin ve Hollanda. Her iki takımda güçlü kadrolara sahipler. Bu şampiyonada benim fovarim Hollanda ve Arjantin” dedi.

GALATASARAY'I BEN ŞAMPİYON YAPARIM
Galatasaray’ın geçen sezon büyük yatırımlarn yaptığını söyleyen Feldkamp, Rijkaard içinse konuşmayacağını ifade etti. Kalli: “Galatasaray beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü takıma büyük yatırımlar yapıldı ve bu yatırımın hiçbir karşılığı olmadı. Size bu konuda esprili bir yanıt vermek istiyorum ben ve Ahmet Akçan takımın başına gelirse Galatasaray tekrar şAmpiyon olabilir. Bunu aynı şekilde yazmanızı istiyorum. Bugüne kadar hiçbir çalıştırıcı hakkında konuşmadım. Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard içinde konuşmayacağım” diye konuştu.

ARDA ALDIĞI PARANIN KARŞILIĞINI VERMİYOR
Arda Turan, Avrupa’ya gitmeli şeklindeki soru üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Türkiye’de hep Arda Turan Avrupa’ya gitmeli mi diye konuşuluyor ama bana göre asıl konuşulması gereken Galatasaray Yönetimi Arda’yı takımda tutmalı mı! Bunun konuşulması gerekiyor çünkü Arda Turan Galatasaray’da çok büyük paralar kazanıyor ancak aldığı paranın karşılığında hiçbir varlık gösteremedi” şeklinde konuştu.

GALATASARAY’IN BAŞINA GEÇMEK İSTİYORUM
Galatasaray’ın tekrar başına geçmek istediğini ifade eden Kalli, “Galatasaray’da bundan sonra danışman olarak çalışmam ama teknik direktör olarak seve seve çalışırım; çünkü kendimi iyi hissediyorum ancak danışmanlık benim için yeterli değil” dedi.

ADNAN POLAT İŞİME KARIŞMAK İSTEYİNCE…
Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile aranız nasıl şeklindeki soruya ise Feldkamp gülerek yanıt verdi. Kalli, “Adnan Polat ile aramız çok iyi, sadece Galatasaray’dan ayrılmadan önce takıma antrenörlük yapmaya kalkıştı. Sadece o zaman Adnan Polat ile anlaşamadık. Bu olay haricinde sürekli görüşüyoruz. Hatta bu hafta Adnan Polat ile bir araya geldim” diye konuştu.

Kaynak: maraton.com.tr
« Son Düzenleme: 25.06.10, 22:20 Gönderen: Ferhat Yüksel »

Çevrimdışı Ferhat Yüksel

« Yanıtla #89 : 28.06.10, 04:25 »
Alıntı
Kamp yine yalan oldu!

Rijkaard, Amsterdam'da görüştüğü Adnan Sezgin'e kampın yararlı olmayacağını söyledi, disiplinsizlik yapana yüklü para cezası önerdi

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ile Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin cuma günü Amsterdam'da bir araya geldi. Transfer çalışmalarının masaya yatırıldığı görüşmede ikili yeni sezonla ilgili çalışmaları da değerlendirdi. Rijkaard, "Gördüğünüz gibi futbolcuları kampa almak da bir işe yaramıyor. Önümüzdeki sezon ben yine futbolcuları kampa almayı düşünmüyorum" diye konuştu.

KADRO DIŞI DA GÜNDEMDE
Duyduklarına şaşıran ancak takımda disiplini sağlamak için kampa ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Sezgin'e Rijkaard çözüm olarak ağır para cezasını önerdi. Hollandalı teknik adam, "Sorumluluğunu bilmeyen futbolculara direkt para ve kadro dışı cezaları uygulayabiliriz" dedi. Sezgin'in temkinli yaklaştığı konuyu, başkan Adnan Polat ile görüşeceğini söylediği bildirildi.
SABAH

« Yanıtla #90 : 28.06.10, 12:11 »
Alıntı
Tam 1.5 yıl önceydi!
Florya’da şu sıralar Mesut Özil pişmanlığı yaşanıyor...

Yer Antalya, maç G.Saray-W.Bremen arasındaydı. Mesut büyülemişti ama Almanlar “5 milyon Euro” deyince Aslan vazgeçmişti...

Florya’da şu sıralar Mesut Özil pişmanlığı yaşanıyor. Bundan tam 1.5 yıl önce Antalya’da yapılan devre arası hazırlık kampı sırasında Mesut’un forma giydiği Werder Bremen takımı ile karşılaşan ve maç sonrasında oyuncunun bonservis bedelini soran Sarı-Kırmızılılar, o dönem aldıkları 5 milyon Euro’luk cevabı çok bulmuş ve bu transfer isteğinden vazgeçmişti. TRT Kupası’nda Galatasaray’a karşı forma giyen Mesut için istenen bedeli fazla buldukları için devamını getirmeyen yöneticiler, Dünya Kupası’nda Almanya Milli Takımı forması altında müthiş performans sergileyen oyuncuyu almadığı için şimdi çok üzgün.

HERKES ONU KONUŞUYOR
O dönem 20 yaşında olan Mesut’un şimdiki popülerliğinde olmaması ve Almanya’da adından fazla bahsedilmemesi de transferden vazgeçilmesine sebep olmuştu. Ancak aradan geçen 1.5 yılda Mesut hem Almanya Ligi’nde
parladı hem de milli takıma seçildi. Dünya Kupası’nda oynadığı futbolun ardından Almanya’daki en iyi gurbetçi oyuncu olma unvanını eline geçiren Mesut’un adı şimdi dünyanın dev kulüpleri ile birlikte anılıyor.
« Son Düzenleme: 28.06.10, 12:12 Gönderen: Muhsin Civelek »

« Yanıtla #91 : 28.06.10, 12:46 »
Yalan haber kesinlikle...Geleceğini düşündüğü için Türk Milli takımında oynamayı kabul etmeyen adam neden Bundesliga'dan Süper Lig'e gelsin ki? Ondan daha ucuz Hamit'i kaç senedir getirebiliyormuyuz Türkiye'ye...!

« Yanıtla #92 : 28.06.10, 19:12 »
Alıntı
Elano in Keita out

KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA
28 Haziran 2010

Galatasaray'ın transfer politikası Dünya Kupası'nda farklılık kazandı.

Teknik direktör Frank Rijkaard, sezon bitiminde yönetime verdiği raporda Elano'nun değerini bulması halinde satıllabileceği görüşünü sunmuştu. Ancak Brezilyalı yıldızın Dünya Kupası'nda bambaşka bir kimliğe bürünmesi Rijkaard'ın fikrinin değişmesine neden oldu. Elano'nun Brezilya Milli Takımı'nda hücuma dönük olarak farklı oynaması Rijkaard'ın bu oyuncu ile ilgili planlarının tamamen değişmesine neden oldu. Hollandalı teknik adam sarı kırmızılı yönetime gönderdiği mesajda, Elano'nun kesinlikle satılmamasını istedi ve Brezilyalı yıldızdan gelecek sezon farklı şekilde faydalanmayı düşündüğünü bildirdi.

Geçen sezon Elano'ya çoğunlukla ön libero mevkinde görev veren Rijkaard böylece Brezilyalı yıldızın mevkisini de değiştirme kararı aldı. Ancak Elano'nun Brezilya Milli Takımı'nda sağ kanatta oynaması Galatasaray'da başka sarsıntılara neden olacak. Rijkaard bu görüşü ile Elano'yu büyük bir olasılıkla Keita'nın bölgesinde oynatmayı düşündüğü öğrenildi. Ayrıca Rijkaard'ın yönetime verdiği raporda uygun fiyat bulunması halinde Keita'nın satılmasında sakınca olmadığı söylediği öğrenildi.

Bu arada sarı kırmızılı kulüpten sızan haberlere göre Keita'ya, Fransa Lig 1 takımlarından teklifler var. Ancak başkan Adnan Polat'ın sportif direktör Adnan Sezgin'e verdiği talimatta Keita'nın 10 Milyon Euro'dan düşük bir rakamdan kesinlikle satılmamasını ilettiği öğrenildi.

Yahu Kadir oturduğun yerden haber yapmaktan bıkmadın mı? İmkanım olsa floryadan içeri sokmam bu adamı ne alakası ve Keita'yla Elano'nun mevkilerinin,Brezilya'nın bizim takımın sistemiylede alakası yok bari tutarlı şeyler at...Sinir oluyorum şu adama yahu birsürü de para veriyorlardır bu gereksiz adama...

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

« Yanıtla #93 : 30.06.10, 09:19 »
Alıntı
'Mali durum çok iyi'
Galatasaray'ın eski başkanlarından Mehmet Cansun, önemli açıklamalar yaptı. Cansun, Galatasaray'ın özellikle mali açıdan çok iyi yolda olduğunu belirtti.

2001-2002 sezonunda kısa bir süre de olsa çok kritik bir dönemde başkanlık yapan Mehmet Cansun, Radyospor’a önemli açıklamalar yaptı. Adnan Polat yönetimini ekonomik anlamda öven Cansun, “Galatasaray mali açıdan iyi yolda. Sponsorluk gelirleri ciddi anlamda arttı. Bütçe 300 milyon TL’ye dayandı. Kulüp, yeni stadın devreye girmesiyle ekonomik olarak daha da güçlenecek” dedi.

‘Rijkaard hata yapmaz’
Türk Telekom Arena’nın üstünün kapanmaması gerektiğini belirten Cansun, futbol takımına da değindi. Eski başkan, Frank Rijkaard’a güvendiğini ve Hollandalı’nın bu sezon daha az hata yapmasını beklediğini belirtti. Cansun, “Bu sezondan umutluyum. Genç oyuncular transfer edildi” dedi.

Bu kadar umut vadedici ise neden transfer bütçesi bu kadar düşük peki? Hele ki Başkanımız da "Eskiden kişisel kefaletle kredi alınırdı artık Galatasaray'ın buna ihtiyacı kalmadı ve kredibilitesi yükseldi" demişken..

Diğer yandan önceki senelerde (paranın yok zamanı) transferlere büyük kaynak ayrılırken, yerli oyuncuların paralarının aylarca aksatılmış olması da ayrı bir konu.. Biz de adamlara "ruhsuz" diyoruz.

« Yanıtla #94 : 01.07.10, 11:28 »
Alıntı
Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar A.Ş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Futbol (A) Takımı ile Futbol Akademisi'ni, 245 milyon 200 bin lira bedelle tüm hak ve borçlarıyla devraldığını bildirdi.

Galatasaray Kulübü, iki şirketi arasındaki birleşmeyle yaşadığı büyük bir sıkıntıdan kurtulurken, özel durum açıklamasında şöyle denildi:

''Şirketimizin 14.05.2010 tarihli özel durum açıklamasında belirtildiği üzere Galaxy Management, ATA Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMM A.Ş. ve Bilirkişi Raporları ışığında şirketimiz ile GS Futbol arasında 14.05.2010 tarihinde imzalanan devir protokolü uyarınca 17.05.2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Galatasaray Profesyonel (A) Takımı ve Futbol Akademisi toplam 245.200.000 TL bedelle tüm hak ve borçları ile şirketimiz tarafından satın ve devralınmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun B.02.1.SPK.0.13-871 sayılı ve 24.6.2010 tarihli yazısı ile Galatasaray Futbol Takımı ve ilgili varlıkların değerlemesine ilişkin kullanılan varsayımlar ile değerleme sonuçlarını içeren rapor özetinin kamuya açıklanması istenmiştir.

Profesyonel futbol takımı oyuncuları için yukarıda bahsi geçen raporlarda genel olarak kullanılan değerleme kıstasları:

1. Oyuncuların değerleri

2. Yakın geçmişte ödenen transfer ücretleri

3. Son üç yıl içinde ödenen transfer ücretleri

4. Oyuncuların sözleşme süreleri

5. Değerlendirmeye ekti eden diğer kıstaslar

a. Oyuncunun yaşı

b. Oyuncunun maaşı

c. Oyuncunun mevkii/uyruğu/pasaportu

d. Form durumu/beklentiler

e. Oyuncunun uluslararası kariyeri

f. Oyuncunun yetenekleri ve gelişimi

g. Türkiye ve Avrupa transfer piyasasının durumu

Bu değerleme kriterleri doğrultusunda kontratı sözleşme tarihinde devam eden 27 adet Profesyonel Futbol Takımı oyuncularımız için belirlenen bedel 181.550.000 TL olmuştur.

Futbol Akademisi için Yukarıda Bahsi Geçen Raporlarda Genel Olarak Kullanılan Değerleme Kıstasları

1. A takımına katkısı

2. Mali etki (başka bir kulüpten oyuncu almaya kıyasla)

3. Akademinin maliyeti

4. Genel görünüm ve liglerdeki sıralama

5. Gençlik geliştirme programı

Mevcut Profesyonel Futbol Takımı'nda Futbol Akademi'den gelen oyuncu sayısına orantılı olarak Futbol Akademi için belirlenen bedel 63.650.000 TL olmuştur.''
« Son Düzenleme: 01.07.10, 13:25 Gönderen: Ferhat Yüksel »

Çevrimdışı Fahri Elmas

« Yanıtla #95 : 01.07.10, 18:10 »
Alıntı
Onlar da yatıyor!
Galatasaray'da Rijkaard'ın rahat tavrı futbolculara da yansıdı.
01/07/10 09:50

HTSPOR

Cimbom’da işin bir başka ilginç yanı ise futbolcuların bireysel tavırları oldu. Geçtiğimiz yıllarda, hocalarının yeni sezonu açmasını beklemeden birçok oyuncu Florya’ya gider ve düz koşulara başlardı.

Kendi istekleri ile Florya’da erken mesaiye başlayan futbolcular, tatilde kaybettikleri kondisyonu tekrar kazanmak için çalışır ve hocalarının karşısına daha iyi bir durumda çıkmaya özen gösterirdi. Ancak bu defa aynısı olmadı ve hiçbir oyuncunun erkenden çalışmaya başlamaması dikkat çekti.

Bu nasıl bir haberdir. Guiza hem geç geldi hem çalışmıyor. Adamlar hala bizimle uğraşıyor. Pes artık bu habere de diyecek birşey yok. Bizden önce bizi kötüleme sezonunu açmış medya.

« Son Düzenleme: 01.07.10, 18:46 Gönderen: Ferhat Yüksel »

Çevrimdışı Ferhat Yüksel

« Yanıtla #96 : 01.07.10, 18:59 »
Alıntı
Topal'dan İstanbul gecelerine veda
İspanya'nın Valencia takımına transfer olan Topal, İstanbul gecelerine veda ediyor

Sezon sonunda Galatasaray'dan İspanya'nın Valencia takımına transfer olan milli futbolcu Mehmet Topal, önceki akşam eşi Seda Duman'la keyifli bir yemek yedi. Valencia'ya beş milyon Euro bonservisle transfer olan Topal, on gün sonra İspanya'ya gidip hazırlık kampına katılacağını söyledi. Bu seneki tatil fırsatını iyi değerlendirdiğini söyleyen Topal, on günlük süreyi ailesi ile birlikte geçireceğini ifade etti. Topal dünya kupasındaki Vuvuzela çılgınlığının futlbolcuları kötü yönde etkilediğini açıkladı.

HABERTURK.COM MAGAZİN SERVİSİ / ORKUN BULUT

Mehmet'i tanimayan birisi su basligi okusa, Mehmet'in gece hayati oldugunu ve her gece barlardan discolardan cikmadigini zanneder. Pes dogrusu Basin..

Çevrimdışı Ali Altınöz

« Yanıtla #97 : 01.07.10, 22:32 »
Başlık medyametre..
Keşke bir etikmetremiz olsaydı da ölçebilseydik..

« Yanıtla #98 : 02.07.10, 11:17 »
Alıntı

Aslan'ın sefası

Beşiktaş Cumartesi, Trabzonspor Pazar, Fenerbahçe ve Bursaspor da Pazartesi sezonu açtılar. Bu dört takım da Avrupa Kupaları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Avrupa Kupaları'nda oynayacak diğer takımımız olan Galatasaray ise 5 Temmuz'da topbaşı yapacak. Bu, geç kalınmış bir tarih. Geçen sezon ligi üçüncü sırada bitiren Galatasaraylı futbolcular, başarısızlığa sakatlıkların yanısıra "Sezonu erken açmalarını" bahane ettiler. Kendilerince haklı olabilirler. Sezon ne zaman bitti? 16 Mayıs'ta. Milli Takım'ın ABD turnesine katılan ve Dünya Kupası finallerine katılan oyuncular dışındaki yerli ve yabancılar 5 Temmuz'da topbaşı yaptıklarında 50 günlük bir tatilden gelecekler. Yerli milliler ise 35 günlük bir tatil geçirmiş olacaklar. Yeni sezonda Keita, Elano ve Neill dışında kalan Galatasaraylı oyuncuların "Tatil yapamadık. Sezonu erken açtık. Yeterince dinlenemedik" mazeretleri olamayacak. Başka bir pencereden bakalım. Bursaspor, Avrupa ile Eylül ortasında tanışacak. Ancak Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri, ilk Avrupa sınavını 29 Temmuz'da verecek olan Galatasaray'dan bir hafta önce sezonu açtılar. Bu durum, Sağlam'ın ciddiyetini gösterir.

NASIL ONAY VERİLDİ?
Fenerbahçe de Galatasaray ile aynı haftada Avrupa'da ön eleme turuna start verecek. Kocaman ve öğrencileri de yine Galatasaray'dan bir hafta erken topbaşı yaptı. Şenol Güneş'le ivme yakalayan ve kupayı müzesine götüren Trabzonspor, Avrupa'da Ağustos ayı ortasında, yani neredeyse ligle birlikte mücadelesine başlayacak olmasına rağmen onlar da sezonu Galatasaray'dan 8 gün önce açtılar. 5 Temmuz'da sezon açmak Galatasaray'da ciddiyet midir, ciddiyetsizlik midir, ligde ve Avrupa'da göreceğiz. Yönetimin, futbol şube sorumlularının, hatta teknik direktör Rijkaard'ın Galatasaray'ın sezonu bu kadar geç açmasına karar ve onay vermeleri beni çok şaşırttı. Geçen sezon tatil yapılacak ortam yoktu. Ama ligin Dünya Kupası nedeniyle 15 Mayıs'ta tamamlandığı bir sezonun ertesinde futbolcuların tatil için yeteri kadar süreye sahip oldukları zaten belliydi. Yani Galatasaray sezon açılışını Temmuz'a bırakmamalıydı.

KİLO FAZLASIYLA GELECEKLER
Hazırlık dönemine bakıyorum. 5 Temmuz'da sezonu açıyorsun. 8 gün sonra 13 Temmuz'da ilk hazırlık maçını oynuyorsun. Geçen sezon kamp yapmama konusunda ısrar eden Rijkaard, Türkiye'de futbol unsurlarının, başta futbolcularının Avrupa'daki kadar profesyonel olduklarını düşünmüştü. Bu kamp programını hazırlarken de aynı düşünceler içerisindeydi. Rijkaard'ın Avrupalı mantığının devam etmesi de beni şaşırtıyor. Çünkü Türkiye'yi, Galatasaray'ı, Türk futbolcusunu bir yılda iyi tanımış olması gerekir. Geçen sezon Rijkaard'ın maçlardan önce kamp yapmama ısrarının Galatasaray'a ne denli zarar verdiğini hem kendisi hem yönetim gördü hem de futbolcular işin içinde yaşadı. Rijkaard, futbolcularının yaz tatilinden hazır geleceğini sanıyorsa yanılıyor.

Hepsini tartıya alsan ciddi bir fazla kilo görürsün. Fatih Terim'li, Hakan Şükür'lü, Hagi'li dönemde futbolcular boş günlerinde dahi Florya'ya gelip idman yaparlar, sezon açılmadan start verirlerdi. Ama 2010 yazında Haziran sonuna kadar böyle bir faaliyet olmadı. Umarım 2010-2011 Galatasaray için "Ağustos böceği-karınca" hikayesini andıran bir sezona dönüşmez.

Levent TÜZEMEN
SABAH

Yahu diğer takımlardan altı üstü bir hafta geç açıyoruz sezonu ne var bunda bu kadar büyütülecek anlamıyorum. Bir haftada sanki diğer takımlar bizden 45 dk daha fazla koşacak kondisyon yapacak sanki...İlk sınav 29 Temmuz'da demiş karşılaşılacak takım 4.sınıf bir takım oyuncuları sahilden toplayıp getirsen yenerler...Yenemiyorlarsa da beyaz bayrağı çekip kapatalım zaten kulübü...Yazacak konu bulamamış doldurmuş köşesini boş sayfayla,konusunun özü şu 4 takım 1 hafta önce açtı sezonu G.Saray niye geç açıyor!

Alıntı
Umarım 2010-2011 Galatasaray için "Ağustos böceği-karınca" hikayesini andıran bir sezona dönüşmez.

Burda da problem çıkarsa üstüne gidilecek demek istiyor...
« Son Düzenleme: 02.07.10, 11:22 Gönderen: Mustafa Gökçeoğlu »

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

« Yanıtla #99 : 02.07.10, 11:26 »
Geçen sene de çok erken açmıştık ama. Ondan kimse bahsetmiyor. Yıl sonuna doğru, resmen, yakıtı bitmiş araba gibi düşüşe geçtik. Erken form tutmak çok tehlikeli.

Daha önemli konu, transferlerin kampa yetişmesi. İlk onbirde muhtemelen 5-6 kişilik, büyük denebilecek, bir değişiklik olacak. Bu nedenle bu oyuncuların, biran önce imzaları atıp, hem mental hem de fiziksel olarak hazırlanması gerekiyor.

Yani sezon açılışından ziyade, kadronun %90'ının kampta hazır bulunması çok yararımıza olur.

ScoutGS ForumGalatasarayGalatasaray 2010-2011 Medyametre