ScoutGS ForumForum HakkındaArşiv (2009-2010)2010 Fifa Dünya Kupası Güney AfrikaSOUTH AFRICA 2010 GENEL

Gönderen Konu: SOUTH AFRICA 2010 GENEL  (Okunma sayısı 2925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cihan Serbetcioglu

Ynt: SOUTH AFRICA 2010 GENEL
« Yanıtla #175 : 23.06.10, 03:31 »
Uzak kaldim uzun süre forumdan, ama Dünya Kupasi hakkinda bazi notlar tuttum onlari buraya dökmek istiyorum :)

Gökhan Inler ön libero falan degil resmen Isvicre´nin Michael Ballacki.

Valdivia Felipe ve Lincoln´den sonra en güzel ara pasi atan adam benim gözümde.

Hakemler Dünya Kupasinin , hatta Vuvuzela´nin önüne gecti.

Sili o kadar güzel oynuyorki ama bu beceriksizlikle dahada ileri gitmeleri zor.

Turnava´dan önce  hayal kirikligi olarak Arjantin gözükürken bugün Brezilya ile Turnava´nin favorilerinden.

Italya federasyonuna ders olsun bu Dünya Kupasi. Inter 11 yabanci ile Sampiyonlar Ligini kazanadursun, Italya siradan bir Milli Takim olma yolunda ilerliyor.

Ronaldo kulüplerde gösterdigi hirsin yüzde 30unu bile Milli Takimda göstermiyor.

Bu Dünya Kupasinda Galatasarayin ihtiyaci olan orta saha oyuncularini görebiliriz. Raul Meireles, Emana, Khedira gibi ceza sahasina sizip gol koklayan adamlar günümüz futbolun en önemli futbolculari. Birde bunlarin yanina Gökhan Inler gibi organizatör bulursan Takimin kaybetmez kolay kolay.

Fransa Italya gibi siradanlasan bir takim oldu. Henry´nin eliyle Dünya Kupasina geldiler ve o Henry 15 dakika falan oynadi turnava boyunca. Italya´daki basarisizligin sucu Federasyon, cünkü yabanci konusuna el atmiyor. Fransa´daki sucta Federasyon´da, ulan 2006 dan beri takimi rezil kepaze bicimde yöneten Domenech hala ne yapiyor bu takimda ? Biraz akil olur bir insanda su adami simdiden postalar Fransa´ya. Yemin ediyorum Fransa fark atar Güney Afrika´ya ve turu gecer.

Ingiltere cok basit bir sekilde basariya gitmek istedi olmadi, Slovenya´da Ingiltere´den puan koparir Cezayir´de Abd`yi yener insallah. :)

Almanlar erken kupa havasina girdi, indirirler adamin havasini. Sirada Gana var, yeterki Gyan, Tagoe, Ayew üclüsü becerikli olsun.

Sirplar aslinda cok iyi bir takim, ama bazi kisilere yakismayacak hareketler var takimda, ilk mactaki el, Almanya macindaki Vidicin eli gibi. Sonuc olarak Sirplar 6 yapip turu gecer , Gana´da fizikli ve savasan takimiyla Almanlar´dan en az bir puan koparip 5 puan ile ikinci olur.

Hollanda simdilik hayal kirikligi gibi dursada bazi etkenler varki Hollanda´yi cok tehlikeli kiliyor.

- Genelde Hollanda cok iyi baslar ve cok kötü bitirirdi, simdi cok kötü basladilar ama ona ragmen kazanmasini bildiler. Ben yari final bekliyorum. Niye mi? Ikinci paragrafta cevabi.

- Arjen Robben resmen dinlendiriliyor, adama ihtiyac bile duymadilar. Oysaki Robben bu takimin yüzde 40- 50 sidir. Hollanda´nin tempo yapamayisinin sebebi Robben´in eksikligidir ( Elia girince bile tempo inanilmaz artiyor düsünün)

Suana kadarki Dünya Kupasindan kadro kur deseler söyle bir kadro kurarim.

-----------------------Benaglio------------------------
Maicon------Lucio------Yahia-------------Heinze
---------Meireles----Valdivia---Emana---------
Gio dos Santos-----Higuain-------------Forlan

Çevrimdışı Ferhat Yüksel

« Yanıtla #176 : 28.06.10, 02:30 »
Alıntı
İki uğuru Türkiye'den

Arjantin futbolunun ikinci adamı Noray Nakis Sabah'a konuştu: "Maradona'nın kupada 4 tane uğuru var. Bu uğurlardan birisi Mardin işi tesbih ve diğeri ise Ertuğrul Sağlam atkısı."

Arjantin futbolunun önemli ismi Noray Nakis, Güney Afrika'da SABAH'a konuştu. Nakis ile ilk tanışmamız 2006 Dünya Kupası'nda oldu. Arjantin Futbol Federasyonu İkinci Başkanı ve aynı zamanda da Futbol Şube Sorumlusu'nun Sivas doğumlu bir Türk olduğunu duyduğumuzda kulaklarımıza inanamamış ve kilometrelerce yol katederek soluğu Arjantin kampında almıştık. Kapının önünde bekleyen onlarca gazeteci arasından Nakis'in yardımı ile kampa girerek ilk röportajımızı yapmıştık. Aradan 4 sene geçti ve yine bir Dünya Kupası'nda Nakis ile beraberiz. Bizi en iyi şekilde ağırlayan Nakis ile Türk futbolunu, Ertuğrul Sağlam'ı, Arda'yı, Maradona'yı konuştuk.
Maradona çok tartışıldı. Şu an Arjantin'in teknik direktörü. Ne diyeceksiniz? Maradona ile uzun senelere dayalı bir arkadaşlığım var. Bu takımın başına geçmesini çok istedim, destekledim. Başta basın çok karşı çıktı. Anketler yapıldı. Sonuçta patron Maradona oldu. Şu ana kadar oynadığımız futbolla başarılı bir grafik çizdik. Maradona futbolcularla çok iyi anlaşıyor. Yeri geliyor bir arkadaş, yeri geliyor bir ağabey oluyor.
Maradona'yı maçlarda tespih ile görüyoruz. Bu onun uğuru mu, başka uğurları var mı? Maradona'nın Dünya Kupası'nda 4 tane uğuru var. Bunlardan biri elinden bırakmadığı tesbihi, diğeri torunu Benjamin ve sürekli yanında taşıdığı Ertuğrul Sağlam'ın imzalayıp gönderdiği özel kaşkol.. Bir de dördüncü bir uğuru var. Fakat onu size şu an açıklayamam. Finali oynadıktan sonra söyleyeceğim.

TORUNU BENJAMİN KOPYASI
Peki açıkladığınız 3 uğuru biraz açalım.. İlk önce tesbihden başlayalım.. Tesbih hediye olarak geldi. Çok hoşuna gitti. Biraz da benden kaynaklanarak tesbih taşıma alışkanlığının kendisine uğur getireceğine inanmaya başladı. İkinci olarak da torunu Benjamin'i her maçtan önce görüp sevmesi ve torunundan bir tane yumruk yemesi. Benjamin henüz 1.5 yaşında ama görün, dedesinin kopyası gibi. Genlerinde bir yıldız olmak var. Annesi dünyanın en büyük futbolcusunun kızı. Babası da A.Madrid'te oynayan Aguero.. Üçüncü uğuru ise, Ertuğrul Sağlam'ın kendisine gönderdiği imzalı kaşkolu. Bu kaşkolu hep yanında taşır ve her maçtan önce soyunma odasına asar. Ertuğrul kardeşim aynısından bir tane de bana göndermiş ve ben de bunu sürekli yanımda taşırım. Ertuğrul Sağlam'ın Maradona ya gönderdiği 'Dünya'nın en büyük futbolcusuna sevgilerle' imzalı kaşkolu Maradona'yı çok etkiledi. İnanın Maradona, bir Bursaspor ve Ertuğrul Sağlam fanatiği oldu.

İnsua' yı ben önerdim
BURSASPOR bu sene Federico Insua'yı aldı. Çok iyi bir futbolcu.. Ertuğrul Sağlam beni aradı. Ben de İnsua'yı kendilerine önerdim. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş paraları boş yere savuruyorlar. Bir-iki maçla yıldızlaşmış futbolculara büyük paralar döküyorlar ve sonrası hüsran oluyor. Ben Sivas doğumluyum. Sivasspor için elimden gelen her şeyi yaparım ancak başkan Mecnun Otyakmaz'a kırgınım. Beni hiç aramadı. Sivasspor için en doğru, en isabetli transferlerin yapılmasına yardımcı olurdum.

Mardin işi tesbih
MARADONA'NIN her karşılaşmada uğur olarak denediği tesbih Mardin işi.. Noray Nakis'in hediye olarak verdiği tesbih yüzyıllardır Mardin'de üretilen telkare tesbihler hurda halindeki gümüş ve külçe gümüşler potada eritilerek yapılıyor. İnce çubuklar halinde kalıba dökülen gümüş, tel haline getirildikten sonra el işçiliği ile tesbih haline getiriliyor. Bu tesbihler 30 ila 200 TL arasında Türkiye'de satılıyor.

Ben menajer değilim!
2006 Dünya Kupası sonrası Adnan Polat beni aradı. Carrusca'yı transfer etmek istediklerini söylediler. Bu arada belirtmek istiyorum, Adnan Polat benim çocukluk arkadaşımdır. Polat bana bu futbolcuyu almak için her konuda anlaştıklarını söyledi ve ben bunun üzerine devreye girerek transfer bedelinden 1 milyon dolar daha düşürttüm. Bu transferden sonra Polat bana teşekkür ederek 100 bin dolar hediye etti. Ben de kendisine, 'Yanıldınız ben menajer değilim. Oyuncu alan satan adam değilim. Sen benim arkadaşımsın. Nasıl bana para veriyorsun?' diyerek parayı kaldırmasını söyledim.

Sabah

Çevrimdışı Koray Sarıoğlu

« Yanıtla #177 : 09.07.10, 12:57 »
Alıntı

PAUL yine seçti! ŞAMPİYON...
Almanların 2 yaşındaki meşhur kahin ahtapotu Paul kehanetlerine devam ediyor.

Dünyayı kasıp kavuran ve onlarca medya kuruluşunun canlı yayınladığı, manşetlerine aldığı Paul, Hollanda - İspanya arasındaki büyük final ile Cumartesi günü Uruguay ile Almanya arasında yapılacak 3.lük, 4.lük maçı için tahminini yaptı.

TSİ ile 12.00'de büyük bir medya ordusunun önünde kararını veren Paul Almanya'nın 3.lük 4.lük mücadelesinde gülen taraf olacağını belirtti.

Ardından Hollanda - İspanya maçı için tahminini yapan Paul, 19. Dünya Kupası finalleridne şampiyonun İspanya olacağını iddia etti.

Paul'ün, Almanya'nın daha önce turnuvada oynadığı tüm maçların sonuçlarını doğru tahmin etmesini bütün dünya hayretle izlemişti..

Kahin ahtapotun, iki ülkenin bayraklarını taşıyan plastik kutulara konan midyelerden Almanya bayraklı kutudakini tercih ettiği kaydedildi.
http://dk2010.sporx.com/haber/199658.php?ref=akm1

Çevrimdışı Gürcan Öztemir

« Yanıtla #178 : 09.07.10, 13:05 »
Turnuvanın genç oyuncusu ödülü adayları belli olmuş. Müller alır herhalde rahatlıkla:

Alıntı
Nominees for the Hyundai Best Young Player Award at the 2010 FIFA World Cup South Africa:

Thomas Mueller (GER): Thomas Mueller’s rapid rise through the senior football ranks has been nothing short of remarkable. A fringe player with his club, Bayern Munich, just two seasons ago, and with a first international cap coming only in March of this year (presciently, a friendly against Argentina), the 20-year-old striker has captured the imagination of fans everywhere with his pulsating approach play and vital goals (4) and assists (3).

Giovani Dos Santos (MEX): Still only 21, Giovani Dos Santos is one of the most famous faces in the Mexico squad. “Gio”, who played much of the most recent club season on loan to Turkish side Galatasaray, burst on to the scene aged 16 when he showed prodigious technique and vision in helping Mexico to victory in the FIFA U-17 World Cup in Peru in 2005. The super-nimble young forward has become a key cog in the attractive Tricolor team and looks sure to be around for years to come.

Andre Ayew (GHA): The son of Black Stars legend Abedi Pele, ”Dede” Ayew is used to living his young life in the footballing spotlight and he has handled the attention with great poise. He already became a world champion with the U-20s in Ghana last year. As an attacking midfielder, Ayew has become an important part of Ghana’s playing system with a successful pass rate of 85 per cent.

http://www.fifa.com/worldcup/organisation/media/newsid=1270693/index.html#best+young+player+shortlist+announced
« Son Düzenleme: 09.07.10, 13:06 Gönderen: Gürcan Öztemir »

Çevrimdışı Özgür Gülbudak

« Yanıtla #179 : 09.07.10, 21:51 »
Müller alırda niye sadece bu isimleri açıklamışlar; Araya Sanchezide eklemeleri lazımdı.

Çevrimdışı Ali Erdogan

« Yanıtla #180 : 09.07.10, 23:08 »
Platini kalp krizi geçirmiş.

Çevrimiçi Turan Solak

• Blog
« Yanıtla #181 : 09.07.10, 23:25 »
Savaşcım maalesef senin adamın Dünya kupasının en iyi genç oyuncusu seçilmiş. :D Ödülü 3 oyuncu paylaşmış. Gio dos Santos, Andre Ayew, Thomas Mueller.

http://www.fifa.com/worldcup/awards/bestyoungplayer/news/newsid=1270693/index.html#best+young+player+shortlist+announced

Çevrimiçi Aykut Catal

« Yanıtla #182 : 09.07.10, 23:32 »
Savaşcım maalesef senin adamın Dünya kupasının en iyi genç oyuncusu seçilmiş. :D Ödülü 3 oyuncu paylaşmış. Gio dos Santos, Andre Ayew, Thomas Mueller.

http://www.fifa.com/worldcup/awards/bestyoungplayer/news/newsid=1270693/index.html#best+young+player+shortlist+announced
Henuz secilmemisler, bu 3 aday arasindan secilecekler, odulu kimin aldigi Dunya Kupasi sonrasi aciklanacakmis

Çevrimiçi Turan Solak

• Blog
« Yanıtla #183 : 09.07.10, 23:34 »
Pardon direkt okumadan koydum ben. Mueller seçilir kesin o zaman.

Çevrimiçi Aykut Catal

« Yanıtla #184 : 09.07.10, 23:41 »
Ama yinede 3 aday arasindan birinin Gio olmasi hem mutluluk hem uzuntu kaynagi.
« Son Düzenleme: 09.07.10, 23:41 Gönderen: Aykut Catal »

Çevrimdışı Ahmet Kilic

« Yanıtla #185 : 09.07.10, 23:59 »
Aynen Müller tipsizini seçerler.

Çevrimdışı Ahmet Gülen

« Yanıtla #186 : 12.07.10, 02:04 »
'Altın Top' Forlan'ın

Uruguaylı forvet oyuncusu Diego Forlan, pazar günü uluslararası medya mensupları tarafından yapılan oylama sonucunda turnuvanın oyuncusu seçildi ve altın top ödülüne layık görüldü.

Dünya kupasında 5 gol kaydeden Forlan oyların % 23.4'lük kısmını alarak birinci olurken, Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder %21.8 ile ikinci ve İspanya'dan David Villa ise üçüncü oldu.

Çevrimiçi Savaş Sevinçli

« Yanıtla #187 : 12.07.10, 08:03 »

Satasma var burda forum adminlerine bildiririm :) :)
Erken davranmissin ama Turan, Santosun aday olmasini ise direk isminin buyuklune bagliyorum ben, Yoksa Altidore ondan cok daha fazlasiyla haketmisti orda olmayi. Ayrica benim bildigim kadariyla Ozilde hala 21 yasinda 15 ekimde 22 ye basacak, olmamasi garip.

Çevrimiçi Savaş Sevinçli

« Yanıtla #188 : 12.07.10, 08:04 »
'Altın Top' Forlan'ın

Uruguaylı forvet oyuncusu Diego Forlan, pazar günü uluslararası medya mensupları tarafından yapılan oylama sonucunda turnuvanın oyuncusu seçildi ve altın top ödülüne layık görüldü.

Dünya kupasında 5 gol kaydeden Forlan oyların % 23.4'lük kısmını alarak birinci olurken, Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder %21.8 ile ikinci ve İspanya'dan David Villa ise üçüncü oldu.

Direk sonuca gitmisler malesef, yoksa Iniesta Villadan cok daha fazla haketti o listede olmayi.

Çevrimiçi Turan Solak

• Blog
« Yanıtla #189 : 12.07.10, 18:16 »
Son 3 Dünya kupasına baktığımız zaman en istikrarlı takımın Almanya olduğunu görüyoruz.

2002'de şampiyon olan Brezilya 2006 ve 2010'da çeyrek finalde elendi. 3. olan biz 2006 ve 2010'a katılamadık. 4. olan G.Kore 2006'da grupta elendi 2010'da 2. turda.

2006 şampiyonu İtalya 2002'de 2.turda, 2010'da gruplarda elendi. 2006 finalisti Fransa 2002 ve 2010'da gruplarde elendi. 4. olan Portekiz 2002'de gruplarda elendi 2010'da 2.turda.

2010 şampiyonu İspanya 2002'de çeyrek finalde, 2006'da 2.turda. 4. olan Uruguay 2002'de gruplarda elendi 2006'ya katılamadı.

Almanya ise 2002'de 2., 2006 ve 2010'da 3. oldu.

Çevrimiçi Fahri Elmas

« Yanıtla #190 : 12.07.10, 20:52 »
Bence çok renkli bir dünya kupası oldu ben çok zevk aldım. Vuvuzela ne kadar işkence olsa da ilerleyen yıllarda bu konu hep konuşulacaktır bir efsane olmuştur şimdiden.
Eski oyun stillerinden çok farklı takımlar izledik. Almanya, Brezilya, Hollanda hepsi önceki senelerden apayrı sistemlerle oynadılar.
Çok başarılı teknik direktörler ve hakemlerle, çok kötülerini ard arda izledik.
Maradonayı kenarda yeni maradonayı sahada aynı anda izleyebildik. Maradona nın teknik direktör olamayacağını da.
Yenilmeyen bir Yeni Zelanda, gol yemeyen bir İspanya, gol olup yağan bir Almanya izledik.
Efsane performanslar izledik Forlan,Robben gibi. Devamlı dönen nereye gideceği belli olmayan bir top izledik. (Nasa bile araştırmış gerçekten dönüyor)

Herşeyiyle uzun yıllar konuşulacak bir turnuva oldu. Ama keşke Afrika da olduğunu biraz daha hissedebilseydik sadece vuvuzela olmasaydı olay.

Çevrimdışı Ferhat Demir

« Yanıtla #191 : 16.07.10, 14:29 »
Finalde oynanan top için açık artırma yapıldığı ve şu ana kadar gelen en yüksek teklifin 50.000 sterlin olduğu söylendi.

ScoutGS ForumForum HakkındaArşiv (2009-2010)2010 Fifa Dünya Kupası Güney AfrikaSOUTH AFRICA 2010 GENEL