ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#17 Caglar Birinci

Gönderen Konu: #17 Caglar Birinci  (Okunma sayısı 4275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mesut Arslan

• Özel Sitem
Ynt: Caglar Birinci Galatasaray'da
« Yanıtla #75 : 21.06.10, 20:57 »
Ah su som agizim yokmu. Bugün bir sorayim dedim ve bugün aciklandi..

Çevrimdışı Ferhat Yüksel

« Yanıtla #76 : 21.06.10, 21:04 »
Dört futbolcu + bir miktar para karsiliginda Caglar Birinci transfer edildi denildiginde heralde tas catlasa 700.000 avrodur verilen miktar diyordum ama 1.500.000 € rakamini görüncü oldukca sasirdim dogrusu. Oyuncunun alacaklari ile yaklasik 3.000.000 avroya cikiyor. Eger biz bir yedek sol bek icin bu miktarlari gözden cikariyorsak Hakan Balta'yi stoper icin düsünüyor olabiliriz.

Çevrimdışı Aykut Catal

« Yanıtla #77 : 21.06.10, 21:05 »
Toplam 2 milyon euro + 4 genc oyuncu karsiliginda, gelecek seneki yedek kulubesine 5 adet yerli ve vasat ustu oyuncu transferi yapildi, hic kotu bir performans degil; Caglar Birinci, Ali Turan, Serdar Ozkan, Mehmet Batdal ve Musa Cagiran.

Çevrimdışı Murat Aslan

« Yanıtla #78 : 21.06.10, 21:12 »
Alıntı
Çağlar Birinci Galatasaray’da

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Denizlispor forması giyen Çağlar Birinci ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Profesyonel futbol takımı oyuncularımız Murat Akça, Erhan Şentürk, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Semih Kaya'nın bonservisleri ile, Serdar Eylik'in ise bir sezon kiralık olmak üzere Denizlispor'a transferleri konusunda anlaşılmıştır.

Galatasaray.org

« Son Düzenleme: 21.06.10, 21:29 Gönderen: Murat Aslan »

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

« Yanıtla #79 : 21.06.10, 21:14 »
Dört futbolcu + bir miktar para karsiliginda Caglar Birinci transfer edildi denildiginde heralde tas catlasa 700.000 avrodur verilen miktar diyordum ama 1.500.000 € rakamini görüncü oldukca sasirdim dogrusu. Oyuncunun alacaklari ile yaklasik 3.000.000 avroya cikiyor. Eger biz bir yedek sol bek icin bu miktarlari gözden cikariyorsak Hakan Balta'yi stoper icin düsünüyor olabiliriz.

Hayır eğer bu kadar rakam farkla Veli&Yasin transferleri yatarsa eğer, o zaman gerçekten de büyük başarı olacak.

Çevrimdışı Murat Menemen

« Yanıtla #80 : 21.06.10, 21:20 »
Serdar Eyilik'in kiralanması sevindirici..
Hayırlı olur umarım..

Çevrimdışı Turgut Öztürk

« Yanıtla #81 : 21.06.10, 21:26 »
Bu transferi Adnan Sezgin'in gerçekleştirdiği kesin mi? Çağlar'ın bek mi yoksa stoper için mi düşünüldüğü kesin mi? Yedek olup olmayacağı da kesin değil..
Bu sezon transferler de tam yetki Adnan Sezgine verildi diye biliyorum. Yani transferlerden Adnan Sezgin sorumlu.

Eger Caglari stoper olarak aldiysak vay halimize. E. Güngörü neden gönderiyoruz o zaman? Ya da Serveti neden satiyoruz?

Sol bek te su an Türkiye de Hakan Balta dan daha iyisi yok. Bizim yapmamiz gerek ona alternatif birini almak. Ve alternatif sol bek icin 1,5mio.€ +4 futbolcu veriyorsak, ve bu isim de gecen sezon takimdan kovdugumuz Volkan Yaman dan hic bir artisi yoksa, bu bir transfer fiyaskosudur.
« Son Düzenleme: 21.06.10, 21:33 Gönderen: Turgut Öztürk »

Çevrimdışı Turgut Öztürk

« Yanıtla #82 : 21.06.10, 21:31 »
Yedek kulubesine Milli takim oyuncusu aliniyor, neden 1.5 milyon verildi diye elestiriyorsunuz.  Galatasaray yedek kulubesindeki oyuncularin degeri ne olmali? Suanki kadroda yedek kulubesinde bekleyen oyuncularin hangisinin degeri 1.5 milyondan daha az?

Caglar 5 kez Milli takimina cagrildi. Bunlarin hepsi de hazirlik maci diye biliyorum ben. Hem bizim Milli Takimin nerelerde oldugunu da görüyoruz.

Ben Caglar gibi vasat bir futbolcuya 1,5 mio.€ verilmesine karsiyim. Yoksa gidersin gelecek vaad eden genc bi futbolcu alirsin o paraya, eyvallah.

Ama Caglar kim ya? Bu mu koskoca Galatasarayimiz vizyonu?

Çevrimiçi Turan Solak

• Blog
« Yanıtla #83 : 21.06.10, 22:15 »
Milli takımda oynayan Emre Güngör'ü 700-800 bin euro'ya filan satıyoruz işte. Üstelik 1 milyon euro'ya almışken. Çok yüksek bir fiyat bu. Umarım başarılı olur da utandırır bizi. Yoksa ben gidenlerde filan değilim. Alınan oyuncu bana göre şu anda Galatasaray kalitesinde bir adam değil. Verilen para da epey yüksek onun için.

Çevrimdışı Özgür Gülbudak

« Yanıtla #84 : 22.06.10, 01:11 »
Çağlarada yazık oldu bizede yazık oldu.Ama suç onda değil onu bu takıma getirenlerde....

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #85 : 22.06.10, 08:09 »
Resmi Site ile Kap arasında farklılık var.

Resmi Site de Serdar Eyilik kiralık gitti yazıyor.
Kap' da vadeli 1,5 milyon Avro yazıyor ve Serdar Eyilikten bahsetmiyor.

Neyse ney zaten.
Hayırlısı olsun.
Umarım, başarılı olur.
« Son Düzenleme: 22.06.10, 08:13 Gönderen: Hakan Can »

Çevrimiçi Cengiz Aktaş

« Yanıtla #86 : 22.06.10, 08:58 »
Bumudur transfer başarısı.İkinci lige düşmüş bir takımın vasat bir oyuncusunu 4 genç yeteneği verip üzerine 1.5 milyon euro verip almakmıdır.Üstelik 25 yaşında bir oyuncu için.Hadi 18 yaşında gelecek vadeden filan olsa anlarım ama bu resmen başarısızlık ve kabiliyetsizliktir.

O 4 genç ve 1.5 milyon euroyu hangi anadolu klübüne versen istediğin oyuncusunu alırdın.Mesela Murat Ceylan ı , mesela ersan gülüm ve Okan Salmazın ikisini birden ,mesela Yiğit İncedemiri yada Yiğit Gökoğlanı,nizamettini,Sezer Öztürk ü bunlardan hangisi alınmazdı 4 oyuncu + 1.5 milyon euro ya.

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #87 : 22.06.10, 09:01 »
Bumudur transfer başarısı.İkinci lige düşmüş bir takımın vasat bir oyuncusunu 4 genç yeteneği verip üzerine 1.5 milyon euro verip almakmıdır.Üstelik 25 yaşında bir oyuncu için.Hadi 18 yaşında gelecek vadeden filan olsa anlarım ama bu resmen başarısızlık ve kabiliyetsizliktir.

O 4 genç ve 1.5 milyon euroyu hangi anadolu klübüne versen istediğin oyuncusunu alırdın.Mesela Murat Ceylan ı , mesela ersan gülüm ve Okan Salmazın ikisini birden ,mesela Yiğit İncedemiri yada Yiğit Gökoğlanı,nizamettini,Sezer Öztürk ü bunlardan hangisi alınmazdı 4 oyuncu + 1.5 milyon euro ya.

Yani Cengiz,

Saydığın adamlar çok aman aman topçu sanki ya var ya:)
Yiğit İncedemir, kazmanın teki.
Yiğit Gökoğlan, önce bir kendisini ispat etsin bakalım, menejerlik oyunlarında ki iyi halini bir de sahada görelim bakalım.
Okan Salmaz, niçin alınsın ? M.Batdal alındı ya zaten !

Yani bir tek Murat Ceylan'a yok demem ki o da 2 sene evvel ile yerinde saydı kendini geliştirmedi.

Ayrıca saydığın hangi adam sol bek yahu ?
Bize sol bek lazımdı, bizde sol bek aldık.
Türkiye'de alabileceğimiz en iyi sol beki aldık işte, başka var mı ?
« Son Düzenleme: 22.06.10, 09:02 Gönderen: Hakan Can »

Çevrimdışı Oguzhan Basyigit

« Yanıtla #88 : 22.06.10, 09:13 »
Ben ahlık vahlık bir durum göremiyorum.Murat Ceylan'a gelince  geçen seneyi 1 asistle mi geçirdi ?

Çevrimdışı Engin Karabaş

« Yanıtla #89 : 22.06.10, 09:45 »
Çağlar için ödenen paranın tartışmasını yapmak için çok erken.1,5 milyon euro Denizli'deki Çağlar için çok olabilir ama Galatasaray'daki Çağlar için şu an değerlendirme yapamayız.Belki çok iyi performans gösterecek ve gerçekten iyi alışveriş yapmışız diyeceğiz.

Ayrıca şu alt yapıdan çıkan futbolcuları ilahlaştırma,bulunmaz hint kumaşı gibi görme huyumuzdan vazgeçmeliyiz bir an önce.2003 de Sabri oynamaya başladı yavaş yavaş,ondan sonra sadece Arda geldi.Şu an için umutlu olduğumuz futbolcular ise Emre Çolak ve Serdar Eylik.7 senede 2 direkt 2 de umutvar futbolcu bence normal.Diğerlerini bu tür alışverişlerde kullanmalıyız.Her sene patır patır futbolcu gelmez alt yapıdan şu an ki durum içinde.2 senede bir 1 tane herşeyiyle oynamaya layık bir futbolcu bulsak yeter alt yapıdan.
« Son Düzenleme: 22.06.10, 09:46 Gönderen: Engin Karabaş »

Çevrimdışı Erdem Karakuş

« Yanıtla #90 : 22.06.10, 09:48 »
Sizin yabancı sınırından hiç haberiniz yok mu güzel kardeşim? Söylemeyeyim diyorum ama bomboş konuşuyorsunuz. Neymiş, vizyonu Çağlar olan yönetimden hayır gelmezmiş. Maxwell Türk vatandaşı da haberimiz mi yok? Kimi koyacaksın kardeşim sol beke? Milli takım bile bek bulamıyor Çağlar'ı çağırıyor mecburiyetten. Yok işte arkadaşım, o pozisyonda adam yok. 3-5-2 mi oynayalım napalım yani?

İsmail Köybaşı diyenlere ne diyeyim bilmiyorum. İsmail forvet arkasından devşirme sol bek. Mustafa Denizli ligin ilk maçlarında oynattı, sonra baktı ki defans bilgisi diye birşey yok İbrahim Üzülmez'i koydu oraya. Adam daha İbrahim'i kesemiyor, siz tutturmuşsunuz İsmail diye. Yok 10 senelik sol bek ihtiyacını karşılar, yok şudur budur. Ferhat da karşılıyordu bir zamanlar size göre ama şimdi adını dahi duymuyoruz. Trabzon'da vasat Cale'yi kesemiyor daha adam.

Para çok mu, evet çok ama yapacak birşey yok. O mevkiye bir tane oyuncu almak zorundaydık ve aldık. Ayrıca Çağlar yedek falan olmayacak. Rijkaard'ın Balta'yı sol bek oynatacağına ihtimal vermiyorum.

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #91 : 22.06.10, 09:51 »
Sizin yabancı sınırından hiç haberiniz yok mu güzel kardeşim? Söylemeyeyim diyorum ama bomboş konuşuyorsunuz. Neymiş, vizyonu Çağlar olan yönetimden hayır gelmezmiş. Maxwell Türk vatandaşı da haberimiz mi yok? Kimi koyacaksın kardeşim sol beke? Milli takım bile bek bulamıyor Çağlar'ı çağırıyor mecburiyetten. Yok işte arkadaşım, o pozisyonda adam yok. 3-5-2 mi oynayalım napalım yani?

İsmail Köybaşı diyenlere ne diyeyim bilmiyorum. İsmail forvet arkasından devşirme sol bek. Mustafa Denizli ligin ilk maçlarında oynattı, sonra baktı ki defans bilgisi diye birşey yok İbrahim Üzülmez'i koydu oraya. Adam daha İbrahim'i kesemiyor, siz tutturmuşsunuz İsmail diye. Yok 10 senelik sol bek ihtiyacını karşılar, yok şudur budur. Ferhat da karşılıyordu bir zamanlar size göre ama şimdi adını dahi duymuyoruz. Trabzon'da vasat Cale'yi kesemiyor daha adam.

Para çok mu, evet çok ama yapacak birşey yok. O mevkiye bir tane oyuncu almak zorundaydık ve aldık. Ayrıca Çağlar yedek falan olmayacak. Rijkaard'ın Balta'yı sol bek oynatacağına ihtimal vermiyorum.

Erdem neden bu kadar agresifleşiyorsun. Hiç hoş olmuyor bu tavırlar. Biraz daha yapıcı olalım lütfen.

« Yanıtla #92 : 22.06.10, 10:20 »
Genel olarak itirazın merkezi Çağlar değil.

Sıkıntı, resmi ağızlardan gelen açıklamalar doğrutusunda, belirtilen para yokluğunda yapılan bu transferin "fahiş" olmasıdır.

Bakın Galatasaray standartlarında yedek kulübesindeki değil, 24 kişilik kadrodaki herhangi bir oyuncu için de bu para bir şey olmamalıdır. Ancak senin 2. Başkanın "Transfer bütçemiz 5M TL'dir" diyor. Bu transfer bütçesi bize derki "Tek atımlık kurşunumuz var ne yapalım?".. ve bunun yaklaşık 3M TL'sini sol bek yedeğine kullanıyorsan, o zaman sıkıntı vardır.

Lütfen vadesi önemli vs. demeyin. Normal şartlarda alamayacağı bir ürünü, 24 taksit olunca (başkası ödeyecekmiş gibi) koşarak satın alan ve böyle böyle sözüm ona "kart mağduru" olan insanlar gibi hareket edecek değiliz.

Şimdi, hal böyleyken, Elano sakatlanırsa (ki son durumu net değil sanırım) ne yapacağız?

Çıksın desinler ki "Yok arkadaş biz bu bütçeyi , önümüzdeki yılların gelir artışlarını hesaba katarak 30M Euro'ya çıkardık." O zaman kimse bir şey demez zaten.

Çevrimdışı Oguzhan Basyigit

« Yanıtla #93 : 22.06.10, 10:20 »
Çağlar hem stoper hem bek oynayan bir adam.Direkt forma bulacaktır

Çevrimdışı Muhsin Civelek

« Yanıtla #94 : 22.06.10, 10:23 »
Çağlar hem stoper hem bek oynayan bir adam.Direkt forma bulacaktır

Katılıyorum. Çağlar veya Balta' dan biri Neill' in partneri olur diğeri de sol bek oynar.

Çevrimiçi Cengiz Aktaş

« Yanıtla #95 : 22.06.10, 10:56 »
Yahu Hakan aldığın adamın takımı 2. lige düştü.Bu oyuncunun kalitesini  konuşmuyorum ben.Murat Akça ile Çağlar ı kafa kafaya bile değişmem.Bu Murat ın çok kaliteli olduğundan değil Çağlar ın kaliteli olmadığındandır.

Param yok diyen klüp böyle transfer politikası izlemez.Daha geçen sezon başı Gaziantepspor Semih için kaç lira opsiyonu kabul etti.

Semih te Murat ta Erhan da para karşılığı satılabilecek oyuncular.500 bin dolar bile etse satılacak oyuncular.

O zaman bu transfer 1.5 milyon eurosu sonra ödemeli ve taksitli 1.5 milyon euro peşin anlamına gelmez mi? Üzerine de Serdar kiralık.Oh ne ala.

Çevrimdışı Burak Sacı

« Yanıtla #96 : 22.06.10, 11:08 »
Fiyatı biraz fazla olsada alınabilcek en iyi yerli sol bek Çağlar. O paraya şunu alırdık bunu alırdık tartışması yapmak yersiz çünkü sol bek ihtiyacımız vardı ve alınabilecek en iyi sol bek Çağlar malesef. Şu an İki orta saha bir stoper birde santrafor ihtiyacımız kaldı.

« Yanıtla #97 : 22.06.10, 11:14 »
Transfere genel bakış, henüz hakkında bir inceleme yapılmamasından bile belli aslında :D

Çevrimiçi Cengiz Aktaş

« Yanıtla #98 : 22.06.10, 11:37 »
Bonservisi elinde olan bir Vederson varken hemde Türk statüsünde üstelik Çağlardan daha kaliteli ve sisteme daha uygun bir sol bek ben Çağlar alınabilecek en iyi oyuncu diyemem.

Malik Fathi var 26 yaşında Çağlardan daha kaliteli,Hayrettin var daha kaliteli,Gökhan Süzen var,Şenol Can var,Mahmut Boz var,Ergün Teber var.

Bu oyuncuların hepsinin Çağlar dan bi fakı yok bana göre.Ve Malik Fathi hariç diğerlerini daha ucuza alabilirdik.

Tekrar söylüyorum Çağlar iyi oyuncudur ,kötü oyuncudur demiyorum ama ederi kesinlikle bu kadar değildir.

Denizlispor yönetimini tebrik etmek gerekir.

Çevrimdışı Erdem Karakuş

« Yanıtla #99 : 22.06.10, 11:41 »
Erdem neden bu kadar agresifleşiyorsun. Hiç hoş olmuyor bu tavırlar. Biraz daha yapıcı olalım lütfen.

Ya yapıcı diyorsun da kimsenin yapıcılıkta gözü yok ki. Adam transfer edilmiş ne katar ne katmaz bu tartışılacağına bir günah keçisi bulma tavrı var herkeste.

ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#17 Caglar Birinci